avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Baston Telescopic legal sau nu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Baston Telescopic legal sau nu

Buna ziua tocmai ce mi-am achizitionat un baston telescopic , din cauza unor intamplari recente mi-am zis ca ar trebui sa am ceva pentru autoaparare , in caz ca intalnesc o situatie de agresiune in care nu pot face fata luptand doar cu pumni.
Intrebarea mea este urmatoarea , de ce este ilegal portul unui baston telescopic asupra mea , tinand cont ca politia nu prea face nimic cand esti amenintat cu un cutit de catre tigani sau alte etni de genul.
Sa schimbat legea si ne da dreptul la aprare sau momentan trebuie sa stam si sa suportam abuzurile si agresiunile ?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:05, 2 August 2016
Bastonul telescopic este apreciat si incadrat drept o arma alba.
Se poate folosi legal in regim de autoaparare doar de catre politisti, jandarmi, cadre ale apararii= agent de paza.
Persoanele fizice neautorizate nu au dreptul sa detina sau sa foloseasca astfel de arma in legitima aparare
In situatia in care va confruntati cu o situatie in care intelegeti sa utilizati bastonul telescopic si "beneficiarul " corectiei sesiseaza autoritatile,vi se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala
Constientizati ca sunt de notorietate si mult mediatizate cazurile de diferende,in care partile se lupta numai cu mainile libere si ulterior sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie baston telescopic ANONIMUL27 ANONIMUL27 Dupa ce am fost atacat de mai multe ori, am hotarat sa imi iau un baston telescopic pe care sa il port la mine ca sa nu mai fiu cu mainile goale in fata ... (vezi toată discuția)
Arme neletale: baston telescopic - castet dancorion371 dancorion371 Buna ziua. Va rog sa imi raspundeti daca presupune infractiune portul de: *baston telescopic - castet si daca sunt prevazute in legislatie situatii cand ... (vezi toată discuția)
Interpretare lg 61/91 mielul_bland mielul_bland Buna seara, As dori sa va adresez o intrebare cu privire la LG 61/91 , art.1 : Acum cateva zile , aflandu-ma in masina proprietate personala, parcat, ... (vezi toată discuția)