Buna ziua tocmai ce mi-am achizitionat un baston telescopic , din cauza unor intamplari recente mi-am zis ca ar trebui sa am ceva pentru autoaparare , in caz ca intalnesc o situatie de agresiune in care nu pot face fata luptand doar cu pumni.
Intrebarea mea este urmatoarea , de ce este ilegal portul unui baston telescopic asupra mea , tinand cont ca politia nu prea face nimic cand esti amenintat cu un cutit de catre tigani sau alte etni de genul.
Sa schimbat legea si ne da dreptul la aprare sau momentan trebuie sa stam si sa suportam abuzurile si agresiunile ?
Bastonul telescopic este apreciat si incadrat drept o arma alba.
Se poate folosi legal in regim de autoaparare doar de catre politisti, jandarmi, cadre ale apararii= agent de paza.
Persoanele fizice neautorizate nu au dreptul sa detina sau sa foloseasca astfel de arma in legitima aparare
In situatia in care va confruntati cu o situatie in care intelegeti sa utilizati bastonul telescopic si "beneficiarul " corectiei sesiseaza autoritatile,vi se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala
Constientizati ca sunt de notorietate si mult mediatizate cazurile de diferende,in care partile se lupta numai cu mainile libere si ulterior sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala