avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca la negru in Germania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca la negru in Germania

Buna ziua,
Numele meu este Cristina, doresc sa fiu indrumata ce masuri sa luam asupra unei pers. care nu a dorit sa ne faca contract de munca.Sotul meu a lucrat in Germania intre luna MAI si IUNIE 2016.Inainte de plecarea lui la munca in constructi in Germania i s-a promis ca se lucreaza legal..NU A FOST ASA DIN PACATE.A lucrat doar 2 luni,era platit la negru cu 8E la ora, se muncea minim 9 ore, doremeau intr-un camping fara conditii(clar seful le lua si bani pt.asta 150E/luna)In luna Iunie au intarziat vreo 2 zile in a preda o lucrare si i-au penalizat cu 90E/zi.Nu au primit nimic in scris sa bazat doar pe spusele sefului...Putem reclama ca nu a dorit sa ne faca contract si ca ne-au oprit din bani fara o justificare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 8 August 2016
Angajatorul este din tara sau din Germania ?
Angajatorul este roman stabilit in Germania.
"Cetatenii romani din Germania care doresc sa reclame cazuri de “munca la negru” pot sa sesizeze aceste fapte la institutia de profil din Germania in raza caruia are sediul social angajatorul . Aceasta institutie este Ministerul Finantelor Publice, departamentul Finanzkontrolle Schwarzarbeit (FKS), cunoscut de catre toata lumea cu denumirea plastica de “Zoll.”. Va recomandam ca in sesizarea respectiva (care poate fi facuta personal, prin posta, email sau fax) sa descrieti situatia concreta a Dvs sau a altor persoane, mentionind si datele de identificare ale firmei in cauza."
sursa : [ link extern ] /

Sanctiuni pentru munca la negru in Germania
[ link extern ]
Sotul meu s-a intors acasa si dorim sa depunem plangerea daca este posibil din Romania.Prin tribunalul roman putem denunta?
Va multumesc.
Competenta apartine institutiilor din Germania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatii patron germania Radu1986 Radu1986 Unde pot sa ma adresez cand lucrez in germania la negru si nu mi-am primit banii de 3 luni (vezi toată discuția)
Salariu neplatit Acof Acof Cum îmi pot recupera banii de la fostul meu șef,deoarece nu mi-a făcut contract de munca, și refuză să îmi răspundă la telefon. Am doar extrasul de ... (vezi toată discuția)
Contract de munca in germania Make timi Make timi Am lucrau la o firma din germania ,si ma mintit seful ca am contract de munca , defapt am aflat ca nu am. (vezi toată discuția)