Buna ziua,locuiesc in strainatate si doresc sa stiu daca cu cartea de identitate provizorie pentru un an pot incheia un contract pentru pensie si un alt contract pentru asigurare medicala.Mentionez ca scoala de soferi am facuto cu aceasta carte de identitate provizorie.multumesc
OUG 97/2005
art.12
....
(3) În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin act de identitate se înţelege cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.
....
art.13
(1) Actul de identitate face dovada identităţii, a cetăţeniei române, a adresei de domiciliu şi, după caz, a adresei de reşedinţă.
....
Acte necesare pentru incheierea unui contract de asigurare la pensie:
- copie BI sau CI
- dosar de incopciat
- declaratie pe propie raspundere (cum ca persoana care doreste sa se asigure nu este persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati independente)
Acte necesare pentru incheierea unui contract de asigurare in sistemul de asigurari sociale de sanatate:
- copie carte identitate/buletin
- certificat de atestare fiscala pentru a dovedi ca nu obtineti venituri din alte surse
In speta, consider ca puteti incheia un astfel de contract, dar numai pe durata de valabilitate a CI provizorie.
Buna dimineata,am urmatoarea problema:
Fratele meu împreuna cu concubina lui au locuit, ea incă locuieste in garsoniera care este in proprietatea mea, fara sa le cer chirie . Concubinei lui i am facut carte provizorie de identitate la adresa unde se gaseste garsoniera. Dupa expirarea primului an de valabilitate al CI Provizorie am aflat ca aceasta si a prelungit valabilitatea fara sa fie necesara prezenta mea la Serviciul de evidenta al populatiei ( fara sa aiba vreun acord de al meu). Este posibil asa ceva?
Daca dupa expirarea CI provizorie ( care sper sa fie in continuare provizorie intrucat nu am putut obtine informatii cu privire la tipul de CI emis fara un acord al meu), aceasta poate sa mai ramana in garsoniera? Mentionez ca fratele meu a decedat intre timp.
Ce as putea sa fac ca aceasta pesoana sa elibereze spatiul ? I am pus in vedere inca de la moartea fratelui (adica de 8 luni) sa isi gaseasca alt spatiu de locuit.