avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare.....CI expirata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare.....CI expirata

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti, in cazul cand trebuie sa angajez o pers....aduce actele necesare angajarii , dar constat ca are CI expirata....in baza carui act pot sa fac angajarea....ca dureaza vreo 2 sapt pana isi schimba CI ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 7 August 2014
1. Ii puteti lau in considerare pasaportul, daca il are si este valabil.

2. Sau poate solicita sa i se elibereze o carte provizorie de identitate (CPI) pana i se elibereaza cartea de identitate.
~ Conținut șters la cerere ~
Ar trebui sa va prezinte si un document care atesta domiciliul , intrucat in pasaport nu este trecut domiciul concret.

art. 28 din OUG 97/2005:
(1) Dovada adresei de domiciliu se poate face cu unul dintre urmatoarele documente:
a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;
b) declaratia scrisa a gazduitorului, persoana fizica sau juridica, de primire in spatiu, insotita de unul dintre documentele prevazute la lit. a);
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a) si b); pentru minorii si persoanele fizice puse sub interdictie, declaratia se da si se semneaza de catre parinti sau de catre reprezentantii lor legali;
d) documentul eliberat de primarii, din care sa rezulte ca solicitantul sau, dupa caz, gazduitorul acestuia figureaza inscris in Registrul agricol.
........

Potrivit art.12 (2) din OUG 97/2005, in sensul prezentei ordonante de urgenta, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate.
1. CNP - ul nu expira
2. Forma scrisa a CIM nu implica prezentarea CI. Dupa ce isi face omul buletinul verificati corectitudinea datelor comunicate.
cabavo:

Forma scrisa a unui CIM implica si un act de identitate din partea salariatului:

C O N T R A C T I N D I V I D U A L D E M U N C Ã

încheiat şi înregistrat sub nr. ……....…/…….…………..în registrul general de evidenţă a salariaţilor

A. Părţile contractului
Angajator - Persoana juridică/fizică ......……………..............................................., cu sediul/domiciliul în …………...…………………………………………………………….……, înregistrată la registrul comerţului/autorităţile administraţiei publice din …………………….., sub numărul……………., cod fiscal………….……….., telefon ………………….., reprezentată legal prin …………………………..…………., în calitate de ..………………...............................,
şi
salariatul/salariata – domnul/doamna ……..…………………….............................., domiciliat(ă) în localitatea ........................………......, str. .…………………....................... nr. …............, judeţul ......…..............……, posesor/posesoare al/a buletinului/cărţii de identitate/paşaportului seria ...….……......, nr. .....………..……………., eliberat/eliberată de .......................................... la data de ......……..........., CNP ………………………………….., autorizaţie de muncă/permis şedere în scop de muncă seria ……..… nr. ………..……… din data…………..………,
am încheiat prezentul contract individual de muncă în următoarele condiţii asupra cărora am convenit:
...

Alte discuții în legătură

Angajare in baza pasaportului Loredana_84 Loredana_84 Avem un viitor salariat (cetatean roman) al carui buletin de identitate e expirat (nu si-a facut altul) .. Are un pasaport valid. Pot sa ii fac angajarea in ... (vezi toată discuția)
Expirare carte de identitate, lipsa act spatiu simonutza10 simonutza10 Va comunic ca am C.I. expirata de vreo 2 saptamani, ieri am fost la Evidenta populatiei pt a ma interesa ce acte imi trebuie ca sa imi fac CI. Mi s-a ... (vezi toată discuția)
Permis conducere ejusty ejusty Buna seara. Ieri, o prietena , ma intreba cum este posibil ca o persoana ce detine permis de conducere a unui autovehicul nu poate obtine acel permis de la ... (vezi toată discuția)