avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare in baza pasaportului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare in baza pasaportului

Avem un viitor salariat (cetatean roman) al carui buletin de identitate e expirat (nu si-a facut altul) .. Are un pasaport valid. Pot sa ii fac angajarea in baza pasaportului sau nu e in regula?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Loredana_84 , utilizator 09:24, 15 Martie 2013
1. Modelul de CIM (aprobat prin HG) admite si pasaportul ca act de identitate a persoanei care se angajeaza.

2. Din modelul de CIM:

... salariatul/salariata – domnul/doamna …, domiciliat(ă) în localitatea ....., str. ... nr. , judeţul ...., posesor/posesoare al/a buletinului/cărţii de identitate/paşaportului seria ..., nr. ..., eliberat/eliberată de ... la data de ... CNP ..., autorizaţie de muncă/permis şedere în scop de muncă seria ... nr. ... din data…,
Am observat acest lucru, dar m-am gandit ca se refera la cetatenii straini...desi..si ei au carte de identitate. Corect! Multumesc!
In principiu, pasaportul se solicita la angajarea cetatenilor straini si nu a cetatenilor romani ...

In sensul OUG nr.97/2005, prin act de identitate se intelege cartea de identitate, precum si cartea de identitate provizorie si buletinul de identitate, aflat in termen de valabilitate.
Asadar, pasaportul nu constituie act de identitate in sensul legislatiei ...
Am inteles! Angajatorul a decis sa astepte pana angajatul isi face un nou CI. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare.....ci expirata anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, in cazul cand trebuie sa angajez o pers....aduce actele necesare angajarii , dar constat ca are CI expirata....in baza ... (vezi toată discuția)
Formulare aditional luminita29 luminita29 Cum formulez in aditionalul pe care il voi face ca vreau ca angajatul meu sa lucreze in cadrul altei institutii (ca si loc ma refer) pentru a efectua ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim Manuela Mircea Manuela Mircea Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu un model de act aditional la contractul individual de munca pentru schimbarea denumirii societatii? Multumesc ... (vezi toată discuția)