avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Avion care a \"aterizat\" fortat pe apa. Stire falsa.
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Avion care a "aterizat" fortat pe apa. Stire falsa.

A aparut azi dimineata pe mai multe site-uri o stire legata de un avion care a aterizat fortat pe apa. Jurnalistii s-au bazat pe vorbele unor asa zisi martori care au si filmat evenimentul si au postat filmarea pe youtube.

[ link extern ]

[ link extern ]

Avionul, de fapt, era un hidroavion, care este construit sa amerizeze (aterizare pe apa). Acest articol din presa online a dus la autosesizarea unor institutii de stat, si la declaratii din partea celor implicati, privind falsul eveniment.

Intrebarea mea este: Au voie jurnalistii efectiv sa inventeze povesti fara a se informa din mai multe surse?
Era extrem de usor pentru ei sa sune la aeroportul Oradea, sau singurul aerodrom din zona si sa intrebe daca s-a intamplat cu adevarat ceva (sau sa se deplaseze la fata locului), nu sa se bazaze pe vorbele unor asa zisi martori, si pe un filmulet din care reiese doar ca un hidroavion se deplaseaza pe apa...

Plus stirea este absolut cretina, formulata fara nici o logica, doar pentru dezinformare si atragere de "like"uri sau vizualizari. Cum poti sa scrii ca pilotul s-a folosit de elice pentru a ajunge la mal... ?? Unde s-a mai vazut avion care functioneaza pe/in apa dupa o aterizare fortata? Sau masina? sau orice motor? Sau daca chiar functioneaza pe apa, nu este normal sa crezi ca este facut pentru asa ceva? Mai ales dupa ce ii vezi si forma care ii permite deplasarea pe apa... Deci care este logica stirei?

Se poate face ceva pentru a-i trage la raspundere pe cei care au scris stirea fara sa se informeze?
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2016
coldea_bogdan, utilizator

Alte discuții în legătură

Publicare imagini socante accident fara a cenzura cadrele explicite laurentiumeauta laurentiumeauta Buna ziua! La acesta legatura veti gasi un clip de 5 minute cu operatiunea de salvare in urma unui grav accident rutier, soldat cu pierderea a doua vieti ... (vezi toată discuția)
Discutia actuala: zborul misterios nucu$ nucu$ Sa fie numai speculatii? Iata ce se (poate) ascunde in umbra unui insucces suspicios: Misterul “Zborului 370″ al avionului malaiezian ... (vezi toată discuția)
Violarea intimitatii UltraMaster UltraMaster Buna seara, Recent mi-a fost violata intimitatea prin furtul de pe cardul telefonului a unor date cu caracter personal. Ulterior a fost postat pe Youtube un ... (vezi toată discuția)