avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua. Ma intereseaza daca concediul crestere copil poate fi impartit intre parinti. Stiu ca celalalat parintre trebuie sa stea minim o luna in CIC. Asta insemana ca poate sta si mai mult? Adica poate sta mama pana la 1 an si apoi sa intre tata pana la 2 ani?multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:18, 3 August 2016
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor prevede ca celuilalt parinte (tatalui copilului) ii este rezervata cel putin o luna din concediul crestere copil (CCC).

2. - Ca urmate tatal copilului poate solicita mai multe luni de CCC.
- Varianta propusa de dvs. este perfect eligibila: dvs. stati in CCC pana implineste copilul 1 an iar tatal pana implineste copiluil 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii drepturi nastere copil AQUADIGIO84 AQUADIGIO84 BUNA ZIUA AM SI EU 2 INTREBARI: 1.SOTIA ESTE INSARCINATA IN 2 LUNI SI ESTE CASNICA,AFLATA IN INTRETINEREA MEA DE 2 ANI DE CE DREPTURI LEGALE PUTEM BENEFICIA ... (vezi toată discuția)
Cic - tata doriacristina doriacristina Buna ziua As dori sa intreb daca este posibil ca mama sa stea in CIC timp de 1 an, sa se intoarca la munca iar apoi sa solicite tatal CIC pentru inca 1 an, ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie Anca_Lamba Anca_Lamba Am optat pt CCC pana la implinirea varstei de 1 an. Pe 02.03.2015 mi-am reluat activitatea, cu 1 luna si 2 zile inainte de a implini copilul 1 an. Tatal a ... (vezi toată discuția)