avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... TRAINING IN ISRAEL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

TRAINING IN ISRAEL

O societate doreste sa trimita la training la o societate din Israel un muncitor. Trainingul presupune si practica , cu relocare un an de zile si diploma de calificare in final. ( In Israel exista posibilitatea de a cere viza de munca, nu de training/ formare personala).
Ce forme legale trebuie sa indeplineasca societatea care il deleaga?
E delegatie, detasare, contract de formare profesionala special cu clauze specifice?
Cine inregistreaza muncitorul cu forme legale?
Cine isi indeplineste obligatiile care rezida din contractul specificat? Angajatorul initial sau societatea care il formeaza? Mentionez ca sunt diferente majore in ceea ce priveste cuantumul salariului minim, taxe, etc.
Trainingul este platit de societatea care il trimite la training.
Se poate face delegatie conform codului muncii si apoi prelungiri succesive? Daca da, pentru cat timp? Acopera perioada de un an?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:03, 3 August 2016
1. Codul Muncii
Art. 18
(1) In cazul in care persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, urmeaza sa isi desfasoare activitatea in strainatate, angajatorul are obligatia de a-i comunica in timp util, inainte de plecare, informatiile prevazute la art. 17 alin. (3), precum si informatii referitoare la:
a) durata perioadei de munca ce urmeaza sa fie prestata in strainatate;
b) moneda in care vor fi platite drepturile salariale, precum si modalitatile de plata;
c) prestatiile in bani si/sau in natura aferente desfasurarii activitatii in strainatate;
d) conditiile de clima;
e) reglementarile principale din legislatia muncii din acea tara;
f) obiceiurile locului a caror nerespectare i-ar pune in pericol viata, libertatea sau siguranta personala;
g) conditiile de repatriere a lucratorului, dupa caz.
.....
(3) Dispozitiile alin. (1) se completeaza prin legi speciale care reglementeaza conditiile specifice de munca in strainatate.

2. De asemenea, modalitatea concretă de formare profesională, drepturile şi obligaţiile părţilor, durata formării profesionale, precum şi orice alte aspecte legate de formarea profesională, inclusiv obligaţiile contractuale ale salariatului în raport cu angajatorul care a suportat cheltuielile ocazionate de formarea profesională, se stabilesc prin acordul părţilor şi fac obiectul unor acte adiţionale la contractele individuale de muncă.

3. Se poate face delegare. Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasarea angajatilor in strainatate elena picoiu elena picoiu Buna ziua. In ce conditii pot detasa angajatii in strainatate pentru finalizarea unui contract incheiat cu una dintre cele mai mari firme de constructii din ... (vezi toată discuția)
Plecare in franta cu muncitori din romania elam elam buna dimineata! firma noastra are o lucrare in Franta pentru o luna de zile si o sa mearga acolo cu 25 de muncitori. ce cadru legal avem d.p.d.v. al ... (vezi toată discuția)
Delegare versus detasare nicolnicol nicolnicol Buna ziua, lucrez de putina vreme la o soc care are lucrari in tarile din UE. Pana acum 2 saptamani pentru fiecare salariat emiteam o disp de serv si una de ... (vezi toată discuția)