avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
Am facut parte dintre investitorii FNI care au intentat proces si au castigat. Deoarece AAAS fostul AVAS nu a executat de buna-voie sentinta am fost obligat sa apelez la un executor judecatoresc si am obtinut banii. AVAS-ul a facut contestatie la executare, dupa 18 zile de la primirea somatiei ,instanta i-a acceptat-o si prin sentinta a hotarat intoarcerea executarii silite deoarece executorul judecatoresc nu a solicitat incuviintarea executarii silite judecatoriei competente si obligarea mea la returnarea banilor. In consecinta o hotarare a ICCJ a fost anulata de hotararea unei judecatorii de sector.
Astazi am primit somatia de plata de la un executor judecatoresc care ma someaza sa inapoiez suma in 24 de ore.
Intrebari:
1). In cat timp de la pronuntarea sentintei are dreptul sa procedeze la executarea silita?
2). Termenul de prescriptie se incadreaza la art.405 alin.1 cpc sau la art.130 alin (1) cod procedura fiscala?
3). Ce reprezinta o datorie fiscala?
4). Pot folosi la contestatie la executare motivul ca am intentat proces la CEDO?
Cu respect,

Alte discuții în legătură

Pot sa trec la executarea silita a avas,in cazul fni jokayan jokayan Fac parte din procesul civil si am depus cerere la AVAS pentru despagubire ,In care ni se cere sa trecem ca: -nu doresc sa fiu reprezentat de ANI-FNI sau de ... (vezi toată discuția)
Repunere in drepturi ca pagubit fni? ContSters275324 ContSters275324 Am facut o dubla executare a AVAS prin 2 executor diferiti. Pentru ca primul a refuzat anularea cererii,executarile au continuat. Am primit banii prin al ... (vezi toată discuția)
Termen de referinta pentru intoarcere executare silita geavela geavela Am avut de recuperat banii de la FNI .Am facut cerere de executare silita .Avas a facut 2 procese de contestare la executare ,la doua judecatorii.Ambele ... (vezi toată discuția)