avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen de referinta pentru intoarcere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Termen de referinta pentru intoarcere executare silita

Am avut de recuperat banii de la FNI .Am facut cerere de executare silita .Avas a facut 2 procese de contestare la executare ,la doua judecatorii.Ambele procese au avut acelas verdict,atit la judecatorii cit si la tribunal ( la recursuri ).Acum am primit citatie pentru proces de intoarcere a executarii. Intrucit la unul din procese Decizia pronuntata ,Irevocabila,a fost cu mai mult de 3 ani inaintea datei de depunere a cererii pt. procesul de intoarcere a executarii pot invoca exceptia tardivitatii ? cf. carei Legi ? multumesc
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 19:34, 11 Aprilie 2014
legea aplicabila este art. 3 Decretul 167/1958, pentru prescriptie. Invocati prescriptia, pe cale de exceptie, in procesul privind intparcerea executarii.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.Va rog sa mai imi spuneti inca un lucru.
Am precizat ca au fost 2 procese cu acelas obiect, dpdv al meu personal, contestare la executare .La unul am fost piriti eu si executorul care facea executarea ,iar la celalalt proces eu ( cu acelas obiect de recuperare a banilor de la FNI) executorul si inca un feneist ,intrucit executorul a facut inceperea executarii silite pentru doua cereri ,a mea si a celuilalt feneist .La un proces au trecut 3 ani de la Decizia irevocabila,dar de la al 2 lea inca nu.Avasul a invocat intoarcerea executarii pentru Sentinta de la care nu au trecut 3 ani .
Intrebarea mea este : pot cere respingerea intoarcerii executarii invocind exceptia tardivitatii deoarece Sentinta ( din procesul 2) in baza careia se cere intoarcerea executarii a devine nula,prin puterea lucrului deja judecat prin Decizia irevocabila data in celalalt proces si de la care au trecut 3 ani ? multumesc din nou .Cu respect
Nu inteleg ce spuneti.

Ati invocat exceptia autoritatii de lucru judecat in al doilea proces? Daca da, cum a solutionat-o instanta? daca nu, cum sa fie autoritate de lucru judecat, asa, ope legis?
Intoarcerea executarii silite poate fi facuta pe cale separata, si au acest drept subiectiv, daca nu se implinesc 3 ani de la ramanerea irevocabila a sentintei prin care s-a anulat executarea sau s-a anulat titlul executoriu.
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2013
ContSters214341, utilizator
Au fost 2 procese prin care Avas a cerut admiterea contestatiei la executare.La ambele procese instantele au decis admiterea in parte a contestatiei la executare.,cu anularea in parte a procesului verbal de stabilire a cheltuielilor de executare stabilit de executor.De la un proces au trecut 3 ani ,de la al 2-lea inca nu. Avas a facut acum proces de intoarcere a executarii referindu-se la Sentinta data in procesul al 2-lea.
Eu doresc sa resping intoarcerea executarii.Pentru aceasta doresc sa invoc faptul ca Sentinta mentionata de Avas este ulterioara si identica cu Decizia Irevocabila din primul proces si de la care au trecut deja 3ani !
La al 2-lea proces,acum aproape 3ani, nu am invocat exceptia lucrului deja judecat pentru ca nu conta,era acelas verdict,de a mi se da banii inapoi.
Deci au fost 2procese identice,cu verdicte identice, de la unul au trecut 3ani ,de la altul nu.Eu doresc acum cind sunt chemata in procesul de intoarcere a executarii pentru procesul de la care nu au trecut 3ani sa invoc faptul ca au trecut 3ani de la celalalt proces unde a fost acelas verdict .
Si inca un lucru,daca verdictele au fost deadmitere IN PARTE a contestatiei de executare si de anulare IN PARTE a pv. se pate cere intoarcerea executarii ?
Ok, de curiozitate, si in cazul dumneavoastra executoarea a inceput executarea fara sa faceti dvs o cerere de executare? Nu-i asa ca ati fost contactat de executoarea respectiva ca sa faceti cererea? Asa a procedat o cunoscuta executoare, in Bucuresti.

Au dreptul sa ceara intoarcerea executarii pentru suma anulata de instanta si nu va puteti apara temeinic pe motivele invocate de dvs. Trebuia sa invocati atunci exceptia autoritatii de lucru judecat, acum e tardiv.

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)
Executare silita ciobi2016 ciobi2016 Buna ziua, Am facut parte dintre investitorii FNI care au intentat proces si au castigat. Deoarece AAAS fostul AVAS nu a executat de buna-voie ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)