avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Termen de referinta pentru intoarcere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Termen de referinta pentru intoarcere executare silita

Am avut de recuperat banii de la FNI .Am facut cerere de executare silita .Avas a facut 2 procese de contestare la executare ,la doua judecatorii.Ambele procese au avut acelas verdict,atit la judecatorii cit si la tribunal ( la recursuri ).Acum am primit citatie pentru proces de intoarcere a executarii. Intrucit la unul din procese Decizia pronuntata ,Irevocabila,a fost cu mai mult de 3 ani inaintea datei de depunere a cererii pt. procesul de intoarcere a executarii pot invoca exceptia tardivitatii ? cf. carei Legi ? multumesc
Cel mai recent răspuns: avLeon , utilizator 19:34, 11 Aprilie 2014
Nici nu siam ca se poate face executare silite.Credeam ca odata ce s-a cistigat un proces hotararea se pune in aplicare automat .Faptul ca treceau anii si Avasul ,desi facusem dosarul cu toate actele cerute de catre el,nu dadea banii m-a facut sa urmaresc subiectul FNI pe internet si asa am vazut ca lumea se adreseaza executorilor pentru recuperarea banilor.Nici cu executor Avasul nu a a fost corect,dupa cum am relatat m-a bagat in 2 procese identice ,trebuind sa stau la cozi ingrozitoare la 2 judecatorii,arhive, infatisari ,etc,fiind barina si f,f. bolnava ( operatie,citostatice....)Apoi am vazut ca pot trimite simplifica greutatile ,trimitind actele la procese prin posta .!si solicitind judecarea in lipsa. Nici executorul nu a fost ceeace trebuia.Dupa parerea mea odata ce s-a angajat sa faca executarea trebuia sa o faca bine si rapid ; el trebuia,cunoscind Legile sa stie ca al 2-lea proces nu isi are rostul !!! etc .Iar acum a venit si aceasta INTOARCERE a executarii! Practic daca se accepta Intoarcerea inseamna ca ar trebui sa dau banii primiti acum 3 ani si apoi iar sa- i primesc,dupa alti ani ? pentru o mica gresala o executorului ?!? sau se face intoarcerea numai pentru acea mica gresala ?
Se face intoarcerea doar pentru suma decisa de instanta. Daca acea suma privea doar onorariul executorului, nici nu va priveste pe dumneavoastra ci pe executor, el trebuie sa restituie.
Va multumesc pt. amabilitate.
Tarasenia e incurcata, Prin proces s-a decis sa se reduca onorariul executorului.Numai ca suma care s-a anulat era o suma pe care executorul a scris- o gresit ca fiind onorariul sau,era o suma platita de mine executorului sa faca copii xerox ,necesare executarii. si deci pe care trebuia sa o recuperez.In final executorul mi-a dat
suma datorata reactualizata + suma neaprobata la judecatorie - suma pt.alte copii xerox
Deci executorul nu a platit conform Sentintei ,iar mie de fapt mi-a platit mai putin decit mi se cuvenea.
Doresc sa -mi spuneti ,daca se va aproba intoarcerea executarii , practic eu
1) trebuie sa inapoiez toti banii si apoi ce mi se cuvine sa -i reprimesc,sau
2)se va discuta inapoierea numai a sumei care nu s-au aprobat prin Sentinta .
se va discuta inapoierea numai a sumei care nu s-a aprobat prin Sentinta .

Solicitati aplicarea compensatiei legale, angajati-va un avocat, aveti mari sanse de castig deoarece creanta nu este prescrisa operand compensatia ca modalitate de stingere a creantelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)
Executare silita ciobi2016 ciobi2016 Buna ziua, Am facut parte dintre investitorii FNI care au intentat proces si au castigat. Deoarece AAAS fostul AVAS nu a executat de buna-voie ... (vezi toată discuția)
Executorul poate sau nu poate avea calitate procesuala pasiva? fdanila fdanila Executorul poate avea uneori calitate procesuala pasiva sau niciodata ? Am gasit o Sentinta in care scrie: „Referitor la excepţia lipsei calităţii ... (vezi toată discuția)