Ma confrunt cu o problema.
O matusa a decedat recent in spital.Problema noastra majora este ca nu putem sa o ridicam de la spital pentru ca buletinul dansei a fost pierdut.
Specific faptul ca ea a fost internata initial la alt spital dupa care muatat cu ambulanta la Spitalul Bagdasar Arseni.
Nici unul dintre spitale nu ne poate spune ceva de buletinul dansei.
Ce putem face nici cei de la spital nici cei de la primarie nu pot sau nu au cum sa ne ajute si va ajunge la procuratura de unde am inteles ca ne va fi si mai dificil sa o scoatem.
Va multumesc
Aprobarea parchetului este necesara daca se depaseste termenul de 3 zile de declarare a decesului la primarie.
Aveti nevoie de certificatul constatator al decesului, certificatul de nastere, certificatul de casatorie (acolo se regaseste CNP ) copia cartii de identitate a persoanei declarante.
Daca nu aveti cartea de identitate dati o declaratie cu privire la motivele neprezentarii cartii de identitate.
Nu aveti nicio copie a cartii de identitate?
Nu este nicio problema daca nu aveti o copie a cartii de identitate. Puteti obtine certificatul de deces si fara CI in baza declaratiei in care aratati motivul neprezentarii cartii de identitate.
Da, numai ca nu i se poate intocmi certificatul medical fara ca identitatea persoanei sa fie facuta. Asa ca vor intra cei de la politie pe fir si veti primi o adeverinta din care sa rezulte datele de identificare ale matusii dvs. Banuiesc ca aveti certif. ei de nastere, dupa caz.casatorie, divort, deces sot, eventual cartea de alegator, orice act care sa demonstreza existenta matusii. Daca nu la starea civila mergeti cu adev. de la politie, certif.medical si veti da o declaratie. De restul se ocupa ei. Stati linistit, totul se va rezolva. Apelati cu incredere la autoritati. Ei stiu ce au de facut in astfel de cazuri. Condoleante!
Luare in spatiu
Laryssa88
Buna ziua domnule avocat am si eu o întrebare. Situația mea este mai complicata. Eu locuiesc in Italia si in Iunie imi expira cartea de identitate. Stiu ... (vezi toată discuția)