avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanzi penalizatoare la un credit poprit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanzi penalizatoare la un credit poprit

Buna ziua,

Pe scurt vreau sa intreb daca se pot adauga dobanzi penalizatoare la un credit neplatit, executat silit si cu poprire. Situatia mea e asa: credit 15.000 lei + 7000 lei cheltuieli executare, onorarii executor etc. rezulta 22000 din care am achitat 7000 lei. Acum am cerut executorului o situatie a debitului la zi si el imi transmite ca am de plata 33.000 lei. Cum e posibil asa ceva oare? E legal sa se puna penalizari dupa executare silitata si poprire?
Va multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 16:44, 3 Noiembrie 2016
Da, este și legal și contractual acoperit. Debitorul datorează dobândă penalizatoare până la plata integrală. Dobânda penalizatoare este sancțiunea faptului că nu s-a respectat întocmai și la timp obligația de plată.
Scuze de întrebare dar asanu reușești niciodată să îl achiți dacă dobânzile curg incontinu...cand termini cu dobânzile penalizatoare urmează altele la stea si tot așa ...???
Da . Penalitățile sunt sancțiunea pentru întârzierea în executarea obligației de plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita card bancar mishu26 mishu26 Am avut un card de credit de 1200 lei la o banca, din anul 2007, card la care am platit o perioada suma minima de plata , apoi din diverse motive nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin poprire continuata dupa plata intregii creante LYVIAM LYVIAM Intrebarea mea este: daca suma unei executari silite este in cuantum de 4000 ron (conform Tribunalului, decisa deja de INSTANTA DE JUDECATA ca fiind ... (vezi toată discuția)
Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)