avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anuntare angajator despre sarcina
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anuntare angajator despre sarcina

Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: Sunt insarcinata in3 luni si angajata de 1 luna, in ce conditii risc sa imi pierd jobul daca anunt (inevitabil) angajatorul despre sarcina pe care o port? In ce conditii gravida este protejata de concediere? Trebuie sa fiu angajata de mai mult de 1 an?
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 16:39, 5 August 2016
@freeelis:
"niciunul din actele respective nu fac referire si la alte situatii de incetare a c.i.m.care pot avea loc la initiativa angajatorului. "

Concedierea,cf definitiei date de Codul Muncii , reprezintă tocmai încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului,indiferent de motivul pt care a fost dispusa,ori acest fapt este interzis in perioada graviditatii !
Nu cunosc alte situatii reglementate de CM privind incetarea cim din initiativa angajatorului...decat concedierea
Incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 si art.55 lit.b C.mun... pot fi la initiativa angajatorului.
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pot fi si la initiativa angajatorului,dar nu exclusiv la initiativa acestuia ca in cazul concedierii, la acest aspect m-am referit,pt ca atat in cazul incetarii cim in perioada de proba cat si in cazul acordului partilor incetarea poate interveni si la initiativa celeilalte parti implicate,respectiv a angajatului.
Ar trebui sa fiti mai explicita in astfel de mesaje , intrucat nu s-ar deduce exclusivitatea in mesajul la care ati facut referire si la care v-am raspuns.
Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus
Ultima modificare: Vineri, 5 August 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Off Topic
Exclusivitatea in ceea ce priveste initiativa angajatorului in incetarea cim nu trebuie sa rezulte din modul in care m-am exprimat in mesaj,ci din insasi definitia data concedierii de catre Codul Muncii -"din initiativa angajatorului"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Concediere gravida în concediu medical Carmenlavinia Carmenlavinia Bună ziua, sunt insarcinata în 19 săptămâni și sunt în concediu medical. Sefa mea vrea sa desființeze punctul de lucru pe motiv ca eu nu pot veni la ... (vezi toată discuția)