Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea situatie: Sunt insarcinata in3 luni si angajata de 1 luna, in ce conditii risc sa imi pierd jobul daca anunt (inevitabil) angajatorul despre sarcina pe care o port? In ce conditii gravida este protejata de concediere? Trebuie sa fiu angajata de mai mult de 1 an?
@freeelis:
"niciunul din actele respective nu fac referire si la alte situatii de incetare a c.i.m.care pot avea loc la initiativa angajatorului. "
Concedierea,cf definitiei date de Codul Muncii , reprezintă tocmai încetarea contractului individual de muncă din iniţiativa angajatorului,indiferent de motivul pt care a fost dispusa,ori acest fapt este interzis in perioada graviditatii !
Nu cunosc alte situatii reglementate de CM privind incetarea cim din initiativa angajatorului...decat concedierea
Pot fi si la initiativa angajatorului,dar nu exclusiv la initiativa acestuia ca in cazul concedierii, la acest aspect m-am referit,pt ca atat in cazul incetarii cim in perioada de proba cat si in cazul acordului partilor incetarea poate interveni si la initiativa celeilalte parti implicate,respectiv a angajatului.
Ar trebui sa fiti mai explicita in astfel de mesaje , intrucat nu s-ar deduce exclusivitatea in mesajul la care ati facut referire si la care v-am raspuns.
Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus
Off Topic
Exclusivitatea in ceea ce priveste initiativa angajatorului in incetarea cim nu trebuie sa rezulte din modul in care m-am exprimat in mesaj,ci din insasi definitia data concedierii de catre Codul Muncii -"din initiativa angajatorului"