avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Obligatia declararii venitului din strainatate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Obligatia declararii venitului din strainatate

Buna seara,

Am citit codul fiscal si amendamentele moi intrate in vigoare, dar tot nu imi este clar daca trebuie sa declar aceste venituri sau nu in Romania.
Situatia mea este urmatoarea:
Lucrez cu contract legal la o firma din Orientul mijlociu ( cu care Romania nu are conventie de evitarea dublei impuneri) si desfasor activitate de constructie si montaj in diferite tari din lume. Din salariu mi se retine 25%impozit pe venit, restul fiind in sarcina firmei.
Mentionez ca am domiciliul in Romania, dar aici vin de 2 -3 ori pe an cate 3-4 saptamani.
Salariul il incasez in valuta la o banca romaneasca.
Am gasit un articol acum cateva luni si unul recent, publicate pe site-uri de indrumare gen avocat.net, in care se specifica ca persoanele care lucreaza in strainatate pentru angajatori straini, nu au obligatia declararii acestor venituri. Poate cineva sa ma lamureasca daca este asa sau nu?
Findca nu ma regasesc in mod clar in conditiile stipulate de Codul fiscal.X-(

Alte discuții în legătură

Consultanta si emitere factura fifi58 fifi58 Firma din Austria presteaza serv de consultanta si managment in Ro Beneficiar firma platitor de tva inreg in Romania .Consultanta are loc pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Persoanele nerezidente plătesc cass la dividendele obținute din românia? Brem Brem Buna ziua,am o firma in RO,iar din 2012 primesc dividende,din care am platit impozitul aferent.Sunt nerezident,cetatean german si am locul de munca in ... (vezi toată discuția)