avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incalcarea unei legi din nevoi de urgenta, se ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incalcarea unei legi din nevoi de urgenta, se considera infractiune?

Un gard vechi a fost distrus. In locul acelui gard s-a facut cerere la primarie pentru constructie. Primaria a aprobat. pe langa vechiul gard, erau cativa arbori de padure. S-a facut o noua cerere catre primarie pentru urgentarea de a veni cineva de la primarie pentru a taia arborii, deoarece arborii incurcau constructia gardului. Primaria nu a trimis pe nimeni, si nici raspuns la cererea de taiere a arborilor nu s-a raspuns.

Intre timp, proprietarii care si-au vrut sa-si construiasca noul gard, vazand ca primaria nu a raspuns la cererea lor, acestia au taiat arborii pentru a putea sa lucreze in conditii normale si corect. (Arborii incurcau trasarea corecta in linie dreapta a gardului).
La ora actuala, la proprietarii care si-au facut gardul, au sosit un organ de cercetare penala, un padurar si alti oameni ca martori.
S-a facut cercetari si s-a facut un proces verbal.

Organul de cercetare penala a precizat ca arborii trebuiau taiati doar daca erau marcati, fiindca arborii nu au fost marcati, acestia nu trebuiau sa fie taiati, deoarece taierea arborilor nemarcati constituie infractiune.

In situatia descrisa mai sus, incalcarea acestei legi de taiere ilegala a arborilor nemarcati, constituie infractiune atata timp cat proprietarii au facut demersuri pentru aprobare constructie gard si apoi ulterior au facut si o cerere catre primarie pentru ca primaria sa trimita pe cineva ca sa taie arborii, dar acestia nu au venit?
Se considera infractiune cand situatia era de urgenta in nevoie mare?

Urgentarea de taiere a arborilor era necesara pentru constructia urgenta a gardului pentru ca terenul proprietarilor sa fie protejat de vite si de alte animale domestice.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2016
Tarzan2012, utilizator
Cel mai recent răspuns: Tarzan2012 , utilizator 22:36, 29 August 2016
In astfel de situatii,este obligatoriu de parcurs fiecare etapa in parte cu obtinerea documentelor necesare
Interesul proprietarilor pentru a executa gardul ,care au taiat pomii fara acordul autoritatilor constituie infractiune
Corect, trebuie respectate legile, insa in situatia in care proprietarii unui teren necesitau o urgenta de constructie a gardului, iar arborii ii impiedicau pe proprietari sa isi faca gard, era nevoie ca proprietarii sa astepte saptamani de zile pana se marca arborii pentru a fi taiati legal?

Adica daca cineva are teren si pe terenul acela intra vitele din sat unde bineanteles ca vitele distrug ce e in gradina, proprietarii acelui teren trebuie sa astepte saptamani intregi pana ce cineva vine sa marcheze rapid arborii pentru a fi taiati legal, ca apoi sa se inceapa constructia gardului in conditii normale? Si cine ar plati paguba pentru stricaciunea pe care vitele o fac pe terenul proprietarilor?
Pentru ca proprietarii terenului sa respecte legea si sa nu se supuna eventualelor sanctiuni pentru incalcarea acesteia,era obligatoriu ca la demararea executiei gardului sa detina autorizatia de constructie
Daca au inteles sa isi asume responsabilitatea sa execute gardul,sa taie pomii,pe cale de consecinta si-au asumat si riscul sa raspunda pentru nedetinerea de autorizatie
Proprietarii terenului puteau asigura perimetrul proprietatii si nepatrunderea animalelor ,
montand initial un gard provizoriu din plasa de sarma -care nu necesita si taierea pomilor
Dacă arborii respectivi se tăiau oricum e posibil sa scăpați de cazier.

Fapta constituie infracțiune dar dacă exista și urgenta o sa scăpați cu bine după părerea mea.
ynocentta a scris:

Pentru ca proprietarii terenului sa respecte legea si sa nu se supuna eventualelor sanctiuni pentru incalcarea acesteia,era obligatoriu ca la demararea executiei gardului sa detina autorizatia de constructie
Daca au inteles sa isi asume responsabilitatea sa execute gardul,sa taie pomii,pe cale de consecinta si-au asumat si riscul sa raspunda pentru nedetinerea de autorizatie.


S-a obtinut autorizatia de constructie a gardului. Dupa ce s-a obtinut autorizatia de constructie a gardului, s-a inceput demersurile de constructie a gardului, si in acel moment a intervenit problema cu arborii care incurca constructia a unui gard drept.
S-a facut cerere pentru taierea arborilor de catre autoritati, insa autoritatile nu au luat masurile necesare, iar proprietarii vazand ca autoritatile nu isi dau nici un interes de a se deplasa la fata locului pentru a taia arborii, au taiat ei acei arbori ca sa isi faca de urgenta gardul pentru a nu mai intra vitele sau alte animale pe terenul respectiv.

Incalcarea unei legi unde necesita urgenta, nu cred ca constituie infractiune. Daca ar fi asa, atunci si masinile de salvare (SMURD) cand apare o urgenta, acestia depasesc linia continua, trec pe rosu la semafoare, si, totusi nu se constituie infractiune deoarece exista o URGENTA.

Ramane de vazut ce se va intampla.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taiere copac intre blocuri --in caz de neaprobare cine este raspunzator de consecinte zolyxx zolyxx Buna ziua In cazul in care la solicitarea locatarilor pt a taia un brad (care este la o distanta de 4,5 m de bloc depasind cca cu 5 m inaltimea blocului ... (vezi toată discuția)
Vecinul taie de la gard pomii vechi de 40 ani? vasilegmx vasilegmx Am un vecin venit Nou prin Concubinaj.Vecina propietara nu a avut probleme cu Pomii care fäceu umbrä än amändouä pärtile mai ales Vara foarte pläcut.De ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului fondului asupra crengilor tăiate Just-drept Just-drept conform Art. 613, alin.(3) din NCC: Proprietarul fondului peste care se întind rădăcinile sau ramurile arborilor aparținând proprietarului vecin are ... (vezi toată discuția)