avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa se plateste?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa se plateste?

Buna ziua,pauza de masa trebuie platita si cum se trece in pontaj?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 5 August 2016
Nu se trece in pontaj, ci numai in c.i.m.
Art. 134 (Codul Muncii)
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
Art.134 C.mun. nu reglementeaza plata pauzelor de masa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauze la program de 12 h/zi dudu7 dudu7 conform Codului Muncii,de cate pauze beneficiaza un angajat care lucreaza 12 ore /zi? (vezi toată discuția)
Pauza de masa gicaru gicaru Buna ziua. Am o nelamurire legata de pauza de masa mai mare de 15min si anume : daca am o pauza de 30 min., timpul pe care sunt obligat sa-l lucrez in plus va ... (vezi toată discuția)
Pauza in programul de lucru mariaAB mariaAB Buna ziua. As dori sa aflu cat poate fi de mare pauza de masa la un program de 12/24,12/48 , si daca firma este obligata sa o includa in program. (vezi toată discuția)