Buna ziua! sunt in situatia data..am datorii la 2 banci si am primit de la executorul judecatoresc poprire pe conturi si salariul il incasez doar jumatate.....in cazul in care la decesul tatalui,apartamentul si 2 parcele de teren ce sunt pe numele lui acum urmeaza sa il mostenim 3 frati .Doar unul dintre frati nu are datorie la nici o baca . Intrebarea mea este : Daca la decesul tatalui, in cazul renuntarii la succesiune in favoare fratelui ce nu are datorii banca poate executa silit apartamentul si terenurile .......si intrebarea a 2-a daca se poate renunta la mostenire in favoarea fiului meu !
1. banca nu solicita cota parte ca nu e mostenitoare. Banca este creditor al succesiunii.
2. Nu puteti renunta in favorem pentru ca acest lucru este considert acceptarea mostenirii.
3. Renuntati dvs, la mostenire vin fratii dvs si nu si fiul dvs, deoarece functioneaza proximitatea gradului de rudenie cu defunctul.
4. Chiar daca renuntati, creditorii pot formula actiune prin care sa fiti obligat sa acceptati succesiune, renuntarea facandu se in frauda lor.
Sunt socata cateodata de cum gandim si cum ii invatam si pe copiii nostri sa gandeasca. Sunt ingrozita de-a dreptul ca aveti ocazia sa va platiti DATORIILE si dvs veniti aici sa va invete acesti profesionisti, ce isi ofera din timpul si expertiza lor celor care au necazuri, sa evitati plata catre banci.
Fiti responsabil si bucurati-va ca aveti poate acum ocazia sa scapati de datorii. Sa invatam odata pentru totdeauna sa fim responsabili pentru propriile cheltuieli si credite. Legea nu va ajuta sa scapati de creditori. Platiti!
Atata timp cat creditorul nu a extins executarea si aspra bunurilor proprii , nimic nu se poate intampla . E bine de stiut ca exista o ordine in recuperarea unei datorii prin executare , primul pas fiind infiintarea popririlor asupra lichiditatilor ( conturi bancare , venituri salariale , etc ) . Numai in cazul in care executorul nu reuseste sa recupereze datoria ( lipsa conturilor bancare , lipsa unui loc de munca implicit a unui salar/venit , etc ) , executorul va fi indreptatit sa-si recupereze datoria prin executarea bunurilor . La executarea bunurilor , primele vor fi cele mobile ( autoturisme , utilaje , etc ) ulterior se va trece la cele imobile ( terenuri , case de locuit , etc ) .
Cu privire la raspunsurile de mai sus se impun urmatoarele precizari:
- Banca nu este creditor al succesiunii, ci este creditor al succesibilului (al userului, in cazul nostru)
- Creditorul succesibilului (banca) poate accepta mostenirea pe calea actiunii oblice (asa-zisa subrogatorie), in temeiul art.1107 NCc (aprox fostul art.974 VCc) ( =D> bravo @cyan)
- actiunea revocatorie poate fi intradevar formulata de catre banca ( =D> bravo @Joha), cu mica precizare ca doar in termen de 3 luni de la data la care banca a cunoscut renuntarea frauduloasa.
P.s.
@TraduceriAutorizate, este un forum juridic, incercam sa privim faptele din punct de vedere juridic, nu neaparat dpdv moral sau religios.
Executarea silita
fify1
Buna ziua,
In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)