Sunt angajat la o firma de IT din martie 2016, ieri 4 august am fost anuntat ca sunt in preaviz de 30 de zile, urmand a mi se desface contractul de munca.
Motivul concedierii oferit de catre angajator este citez
" - vanzarile au scazut drastic fata de ce am estimat in primul Q1 al anului.
- firma nu mai poate sustine echipa de vanzare - motiv pentru care suntem nevoiti sa incetam colaborarea. "
Ce drepturi am in acest caz ? Pot cere salariu compensator ?
Mentionez ca nu doresc sa contest decizia angajatorului, dar daca tot plec, as dori sa stiu ce pot sa cer angajatorului.
1. Art.67 Cmun. prevede posibilitatea si nu obligativitatea de a beneficia de salarii compensatori ... acestea pot fi acordate numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , in regulamentul intern al acestuia sau in contractul dvs de munca... in caz contrar, angajatorul nu este obligat sa acorde asa ceva..
2. O posibilitatea pentru dvs este negocierea directa cu angajatorul referitor la acordarea acestor salarii compensatorii. Potrivit principiului libertatii contractuale, partile de comun acord pot negocia acordarea de salarii compensatorii in caz de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului.