avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plati compensatorii concediere in constructii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plati compensatorii concediere in constructii

Buna ziua,

Sunt interesata care sunt platile compensatorii ce se pot acorda in cazul concedierii din cauza reducerii activitatii in ramura constructii, atunci cand acestea nu sunt specificate in contractul individual de munca, si nu exista contract colectiv de munca. Mai este in vigoare un contract cadru, sau alta reglementare la care se poate apela ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: PetrescuMioara , utilizator 20:02, 20 Septembrie 2016
1. Incepand cu 01.01.2011 , nu mai exista CCMN .

2. Art.67 Cmun. prevede posibilitatea si nu obligativitatea de a se beneficia de salarii compensatorii ... acestea pot fi acordate numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , in regulamentul intern al acestuia sau in contractul dvs de munca... in caz contrar, angajtorul nu este obligat sa acorde asa ceva..

3. O posibilitatea pentru dvs este negocierea directa cu angajatorul referitor la acordarea acestor salarii comensatorii. Potrivit principiului libertatii contractuale, partile de comun acord pot negocia acordarea de salarii compensatorii in caz de concediere pentru motive care nu tin de persoana salariatului.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu enjoy2013 enjoy2013 In cazul unei concedieri colective se mai dau salarii compensatorii daca nu este stipulat in regulamentul intern nimic? (vezi toată discuția)
Dreptul la plata a minim un salariu compensatoriu in cazul concedierilor pe motive ce nu tin de persoana salariatului 0vidiu83 0vidiu83 Buna ziua, Va aduc la cunostinta urmatoarea situatie: De curand, la firma la care lucrez, s-au facut concedieri colective. Fiecarei persoane concediate i ... (vezi toată discuția)
Concediere pe motiv - firma nu poate sa sustina financiar personalul cristianmihail cristianmihail Buna ziua, Sunt angajat la o firma de IT din martie 2016, ieri 4 august am fost anuntat ca sunt in preaviz de 30 de zile, urmand a mi se desface ... (vezi toată discuția)