avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

Am un teren 1,2779 m2 vie la Boldesti Scaieni. Eu am platit impozitul pe teren din 1993 care era o adeverinta de punere in posesie, ce tinea loc de Titlu, apoi pe Titlul de proprietate din 2003, pe numele mamei mele si matusa mamei mele. Numai mama a platit impozitul pana in 2004. Dupa decesul ei eu platesc impozitul pe numele mamei mele in baza unui certificat de calitate de unic mostenitor, fara insa ca succesiunea sa fie efectuata nici pana in ziua de astazi. Pe Titlul de proprietate este numele mamei mele si matusa mamei mele in calitate de mostenitori coproprietari ai bunicii.
Matusa a decedat in 2005 neplatind niciodata impozit pe teren. Ea a decedat fara mostenitori directi Mostenitorii sai in numar de 7 nepoti de la surori, printre care ma numar si eu devin coproprietari impreuna cu mine daca se accepta succesiunea pe 50% din teren, desi nu s-au aratat niciodata interesati de acesta.
Ma pot prevala de dreptul la uzucapiune dat fiind ca sunt singurul platitor de impozit impreuna cu mama de la retrocedare si pana astazi, ceilalti comostenitori aratandu-se dezinteresati de aceasta proprietate ?

Cel mai recent răspuns: TraianL , utilizator 09:42, 17 August 2016
Nu, nu este aplicabila uzucapiunea in situatia dvs.
de ce ?
Nu-i temei.
multumesc pt raspuns. Daca se poate as vrea sa mai intreb, ce trebuie sa fac ? faptul ca doar eu am platit impozitul nu ma ajuta cu nimic ?
Astazi, faptul ca doar dvs ati platit impozitul va ajuta cu eventual nasterea unui drept de creanta cu privire la sumele platite.
Peste 7 ani, faptul ca doar dvs ati platit impozitul va va ajuta, probabil, sa invocati uzucapiunea in anumite condiii.
Se impune sa faceti urmatoarea precizare - Ce s-a intamplat cu terenul in toata aceasta perioada?, a fost dat in arenda?, cine a incasat-o?cine si cum il exploateaza, dvs.?

Alte discuții în legătură

Uzucapiune MacoveiNiculae MacoveiNiculae Buna dimineata, La data emiterii unui titlu de proprietate (1994) pentru o mostenire, a fost omisa o parcela de teren de circa 1700 mp, care a fost si este in ... (vezi toată discuția)
Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Teren arabil ''mutat'' de primar DorinaCet DorinaCet Sunt coproprietara unui teren de 1 ha teren arabil, extravilan, moştenit de la bunicii mei, după moartea tatălui meu. Terenul este dat în arendă la o ... (vezi toată discuția)