avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scop de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scop de TVA


O societate comerciala(mai exact un restaurant), neplatitoare de tva,a depasit pragul cifrei de afaceri de 220.000 lei, astfel fiind obligat prin lege sa se inregistreze ca platitor de tva. S-a depus o cerere de inregistrare ca platitor de tva in acest sens pe data de 1 iulie 2016, cerere care a fost aprobata. (s-a depus, pe langa actele necesare, formularul 088 care atesta intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica care implica operatiuni din sfera tva, care a fost aprobat).

Pe 25 iulie 2016, am primit o decizie prin care se anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scop de tva, decizie motivata astfel : "persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica care implica operatiuni din sfera tva". Decizia poate fi atacata cu contestatie in 45 zile.

Ce trebuie facut in acest sens, tinand cont de faptul ca legal, depasind pragul cifrei de afaceri societatea trebuie sa devina platitoare de tva, si faptul ca in motivarea deciziei de anulare fiscul nu a motivat exact din ce motiv a dispus acest lucru pentru a putea aduce contraargumente?


Alte discuții în legătură

Formular 088 ilmir1 ilmir1 bun ziua Anul trecut am schimbat administratorul firmei adica nu mai este sotia sunt eu. Astazi am primit de la ANAF o notificare ca trebuie sa depun ... (vezi toată discuția)
Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a. Emil P Emil P Va prezentam urmatoarea speta: -Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon si devenire platitor tva LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua ! Va supun atentiei urmatoarea problema. O societate comerciala neplatitoare de TVA, depaseste pe data de 10.12.2016 plafonul de la care devine ... (vezi toată discuția)