avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de t.v.a.

Va prezentam urmatoarea speta:
-Conform art.316,alin.11,lit.h Cod fiscal,societatii i se anulează din oficiu inregistrarea in scopuri de tva, intrucat persoana impozabila nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica care implica operatiuni din sfera tva,potrivit art.316,alin.9 din Cod si totodata i se anuleaza din oficiu si inregistrarea in registrul operatorilor intracomunitari. Societatea depusese documentatia 088 la depasirea plafonului de 65000 euro.
Societatea presteaza servicii intr-un stat comunitar.
Avand in vedere aceste aspecte, va rog sa ne clarificati urmatoarele probleme:
-1.Pana le redepunerea documentatiei 088,societatea poate depune declaratiile 091 si 095,pt a primi certificat de tva si a fi inregistrata ca operator intracomunitar,pt a putea presta serviciile in statul comunitar?
-2.Care este perioada maxima in care societatea poate redepune declaratia 088?
-3.Pe durata de existenta a certificatului de înregistrare in scopuri de tva si pana la aprobarea urmatoarei declaratii 088 societatea trebuie sa depuna declaratia 311 pentru activitatea interna si declaratia 390 pentru activitatea externa?
-4.In cazul in care societatea nu are cod tva intern valabil din cauzele specificate mai-sus,la atingerea cifrei de afaceri anuala de 65000 euro mai are vreo obligatie declarationala?
-5.De asemenea,in aceeasi perioada,pe plan intern societatea va colecta,dar nu va deduce tva, iar clientii nu pot sa-si deduca taxa din facturile emise de societate?
-6.Din punct de vedere al facturilor emise catre clientul din statul comunitar,care sunt intocmite fara tva,in ipostaza anularii din oficiu a codului general de tva,dar a existentei celui special pentru servicii intracomunitare,exista cumva obligatia societatii romanesti de a inscriptiona taxa pe facturi,de a o colecta,iar clientul din statul comunitar de a nu-si putea deduce cheltuiala?
Multumiri anticipate,

Alte discuții în legătură

Marfa adusa din ungaria sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intreprindere individuala. Vreau sa aduc marfa din ungaria, dar nu sunt platitor de tva si nici inregistrat la registrul operatorilor ... (vezi toată discuția)
Pfa - norma de venit; inregistrare roi ic-pfa ic-pfa Buna ziua, Sunt PFA nou infiintat, norma de venit, cod 6202. Voi factura lunar catre o firma din UE si pentru asta trebuie sa ma inscriu in ROI (Registrul ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit - formularul 095 inregistrare in reg.op. intracomunitari SylvesterDoingBusiness SylvesterDoingBusiness Buna ziua, sunt inregistrat sub forma unui PFA cu norma de venit si trebuie sa emit facturi de servicii catre o firma din Germania. Intern in Romania nu ... (vezi toată discuția)