avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... URGENT ! Furt telefon + amenintare + lovire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

URGENT ! Furt telefon + amenintare + lovire

O sa povestesc tot ca la carte sa intelegeti si dvs.

Ieri ( 05.08.2015 ) am fost la un gratar cu niste prieteni si niste cunostinte. Problema e urmatoarea: Cel cu care am mers are masina, dar nu are permis. Am ajuns, ne-am distrat... totul bine si frumos... Pana cand am mers in cartier la noi si am ramas afara... Mi-am lasat borseta cu un prieten pe portbagajul masinii pentru ca ne incurca si pana la urma le-am bagat in portbagaj.
In borseta aveam niste lucruri printre care telefonul si niste bani. Mi-a disparut o suma de bani din borseta si telefonul. Prietenului meu i-a lipsit si lui o suma de bani. Ne-a furat pe amandoi. Nu avem dovezi, dar el pare cel mai vinovat (soferul). De ce zic asta? Pentru ca atunci cand am venit in cartier unei fete i s-a facut rau si el s-a dus " sa ii cumpere pastile " dar a stat ceva vreme... Atunci e cel mai posibil, defapt e sigur, pentru ca e masina lui, cine naiba sa ii umble lui in masina fara ca el sa stie?... In fine Atunci e cel mai posibil ca el a mers, a furat telefonul si o suma de bani de la prietenul meu si de la mine. A venit inapoi si cand am luat borseta cu prietenul meu am vazut ca ne lipsesc cele mentionate mai sus. Eu i-am zis prietenului meu sa ii zica soferului ca ma duc la politie si ii zic tot adevarul, ca am mers cu el, ca nu are permis, ca el e cel mai suspect si etc. i-am mai zis sa ii zica ca " el se duce la politie, te baga la puscarie, mai bine cauta telefonul in masina si poate il gasesti si i-l dai sa fie totul bine " ( i-am zis sa il "caute" ca noi stiam deja ca el a luat telefonul si banii, dar nu am vrut sa il facem vinovat, ca s-ar fi simtit aiurea si nu ar mai fi recunoscut ). El m-a chemat (soferul) si mi-a dat cu pumnul in fata si m-a amenitat ca ma baga in spital daca il dau la politie, ca spun ca merge fara permis si etc. De ce sa fii asa revoltat daca nu esti vinovat cu nimic?
As putea sa ma duc la politie, dar prietenul meu a luat masina din fata casei lui ( nici prietenul meu nu are permis ) si i-a zis tatalui soferului ca are permis. ( asta doar ca se reusim sa plecam cu masina la gratar fara probleme din partea parintilor soferului... dupa ce au plecat din fata casei soferului a condus proprietarul masinii, adica cel vinovat de furt.. cel putin asa cred eu, ca e vinovat de furt. ). Alta problema ar fi ca daca eu ma duc la politie sa il reclam pe cel care il cred eu responsabil de lispa banilor si telefonulu meu o sa zica tatal " soferului " ca a condus prietenul meu. Si aici o dau in alta belea...
Ce ma sfatuiti sa fac? Cum as putea rezolva asta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:37, 8 August 2016
Dv sunteti singurul care poate analiza daca valoarea telefonului si a sumei lipsa ,sunt atat de mare incat sa justifice sa demarati demersuri catre autoritati care insa nu va garanteaza recuperarea acestora
--Eu am scris postarea--

Telefonul e Samsung Galaxy S7 Edge. ( sper sa nu fie considerata reclama sau ceva de genul ) Suma a fost de vreo 50 - 60 de lei. Deci valoarea telefonului este destul de mare si se merita sa merg la politie. Eliminand ultima parte din postarea de mai sus " As putea sa ma duc la politie, dar prietenul meu... " ce ar putea pati cel pe care il suspectez avand in vedere ca am fost furat, lovit si amenintat de catre el? Si pe langa asta le zic politistilor ca nu are nici permis. El va fi sanctionat separat pentru fiecare fapta mentionata de mine sau se va aduna in total si se va da o sanctiune pentru tot?
Aveți dreptul de a depune plângere și politia va cerceta.
Telefonul se poate găsi.
Veți putea rezolva și amiabil cu el după depunerea plângerii.
Pentru a avea o protecție juridica mai mare aveți dreptul de a va angaja și avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarare furt.daca nu este furt exista infractiune? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca i-a disparut o borseta cu cca 15 000 euro uitata pe autoturism dupa ce a facut plinul la benzina si merge sa faca plangere la politie, in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Un sfat pt a-mi lua un stres Radu87 Radu87 Pe data de 11.08.2013, m-am dus cu un cuplu ( fata ( A ) + baiat ( B ), necasatoriti ), cu masina mea personala la o cabana pe munte. Ajunsi la ... (vezi toată discuția)
Pierdut / furat borseta astazi cu acte ci + permis auto + telefon smartphone icoman icoman Buna ziua. Imi cer scuze daca nu am postat unde trebuie dar nu am gasit o alta categorie relevanta pentru problema mea ! Din neatentie probabil am ... (vezi toată discuția)