avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Un sfat pt a-mi lua un stres
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Un sfat pt a-mi lua un stres

Pe data de 11.08.2013, m-am dus cu un cuplu ( fata ( A ) + baiat ( B ), necasatoriti ), cu masina mea personala la o cabana pe munte. Ajunsi la acea cabana ( de proprietate a parintilor fetei A ), in jurul orei 14:00-14:30, am inceput sa ne distram. Dupa 3 ore cc, si-au facut aparatia la acea cabana un alt cuplu ( fata ( C ) + baiat ( D ) ) casatoriti, impreuna cu baietelul lor in varsta de 1 an si o alta fata ( E ). Dupa cateva ore de distractie ( mancare, bautura, dansuri ), in jurul orei 21.30, ma duc intr-o camera cu fata E si baietelul de 1 an sa-l adormim. In timp ce-l adormeam pe acel baietel, a intrat in camera baiatul B care era beat si-mi cere cheile de la masina pe motivul sa-si i-a borsetul din portbagaj ( borset care stiam ca este in portbagajul masinei mele ). Fiind ''prieteni'', i-am zis sa i-a cheile, care erau pe un scaun si sa se duca sa-si i-a borsetul.
Dupa circa 10-15 minute am iesit din acea camera sa ma duc sa-mi fac nevoile. Cand am coborat si s-a aprins becul am constatat ca masina nu mai era in curtea cabanei, unde o parcasem. Speriat m-am dus la fata A si am intrebat-o unde este prietenul ei B, etc. Dupa alte 5 minute se prezinta la cabana individul B, impreuna cu individul D si alti 2 baieti ( F+G ), acestia din urma spunandu-mi ca masina mea este intr-un rau si ei au iesit sa vada ce s-a intamplat in urma zgomotului produs de accident.
Am sunat la 112 unde am raportat ca mi s-a furat masina de catre individul B si este in rau. La fata locului accidentului, s-a prezentat seful de post al politiei din acea comuna care a inceput sa intocmeasca procedurile legale ( de fata cu mine si mai multe persoane a spart 2 fiole in care au suflat indivizii B si D pt verificarea alcolemiei ).
Apoi am mers la sectie impreuna cu indivizii B si D unde urma sa dau o declaratie. In timp ce scriam declaratia a aparut la sectia de politie, tatal ( H ), individului B, care m-a rugat sa nu dau nici o declaratie ca sa nu intre fiul lui la puscarie, pt ca mai are si cc 3 ani cu suspendare si sa ne intelegem pe cale amiabila si ca imi repara masina sau imi i-a o alta masina.
Pe data de 12.08.2013 am mers cu individul H, la un notar unde am intocmit un act in care individul H se obliga sa-mi repare masina cu suma de 3.500 euro iar daca reparatiile depasesc suma de 3.500 euro se obliga sa plateasca suma integrala, iar daca suma nu depaseste 3.500 de euro se obliga sa plateasca doar aceea suma rezultanta in urma unei expertize mecanice, cu un termen de 1 luna de zile, pana la 12.09.2013. Dupa care am mers la sectia de politie din acea comuna unde individul H a dat si a semnat o declaratie in fata sefului de post,in care a declarat ca el era la volan si el a produs accidentul, si-a luat vina asupra lui, in locul fiului sau care intra la puscarie.
Valoarea masinei mele este in jur la 3.500 euro fiind un Golf 4, din 2001, 1.9 TDI, neinmatriculat, cu 2 perechi de nr rosii luate si R.A.R.-ul facut ( urma sa platesc taxa de mediu ). Suma pt reparatii depaseste 6.000 euro deci fiind prea mare suma individul H, mi-a zis ca imi cumpara alta masina.
Dupa 3 saptamani de la fapta, individul H, nu mi-a reparat masina, nu mi-a luat nici alta masina si in plus de 1 saptamana nu m-a mai cautat, nu stiu nimic de el.
Intrebarile mele sunt:1) Dupa ce trece si saptamana asta iar el nu si-a indeplinit obligatia fata de mine pana la 12.09.2013, daca depun plangere la politie contra individul B precum ca mi-a furat masina, a condus sub influenta alcolului, fara permis de conducere, distrugere de bunuri si inselarea increderii mele personale, mai poate sa fie arestat, judecat si condamnat pt faptele elencate m-ai sus ( eu avand si martori )? 2) Individul H, tatal individului B, poate sa fie cercetat penal pt infractiunea de marturie mincinoasa? 3) Eu pot sa fiu cercetat penal pe motiv ca nu am declarat fapta atunci si le-am dat 1 luna timp sa-mi repare sau sa-mi i-a alta masina; si pt ca am acceptat ( in urma unor amenintari ), sa de-a declaratie la politie individul H, in locul individului B? si 4) Seful de post al politiei din acea comuna poate sa raspunda cu ceva in fata legii ?

Multumesc anticipat pt raspuns.
Daca ati facut act la notar mergeti la un executor judecatoresc sa inceapa procedurile de executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent ! furt telefon + amenintare + lovire ContSters384679 ContSters384679 O sa povestesc tot ca la carte sa intelegeti si dvs. Ieri ( 05.08.2015 ) am fost la un gratar cu niste prieteni si niste cunostinte. Problema e ... (vezi toată discuția)
Declaratie politie pentru casetofoane gasite in porbagajul masinii sarsyn2o sarsyn2o Buna seara Sambata seara in jurul orei 18 am imprumutat masina personala , varului meu, acesta a plecat cu masina la mama sa ii duca ceva la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Ieri am fost implicată intr-un accident rutier. strada pe care ... Errin40 Errin40 Ieri am fost implicată intr-un accident rutier. Strada pe care mergeam s-a intersectat din dreapta cu o strada fără indicatoare rutiere ,nici eu neavând in ... (vezi toată discuția)