avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitarea arendei
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitarea arendei

Am o Intrep.Individuala cu activitate de cultura cerealelor.Lucrez 950ha din care 200 proprietate.APIA imi trece in declaratie intreaga suprafata pentru care eu platesc impozitul pe ha la norma de venit.Pentru terenul arendat platesc impozitul pe arenda + CASS-ul.Deci pentru suprafata mea platesc impozitul pe hectar.

La controlul de fond la o alta intrep.individuala i-a intocmit decizie de impunere si pentru impozitul pe venit si CASS-UL.
La alta intreprindere individuala nu s-a intimplat acest lucru.Deci nu mi se pare corect ca daca imi lucrez singur pamantul sa platesc toate impozitele.Cei care nu au intrep.individuala sau PFA pentru pamantul proprietate nu platesc decat impozitul la norma de venit(pe hectar}
V-as ruga sa-mi spuneti care e situatia corecta..
Cel mai recent răspuns: Ibram Gina , utilizator 13:09, 18 August 2016
Din codul fiscal art. 103 - Definirea veniturilor
(1) Veniturile din activități agricole cuprind veniturile obținute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din:
a) cultivarea produselor agricole vegetale;
Aici intra tot pamantul care il lucrati, indiferent daca il aveti in proprietate sau luat in arenda. Pentru asta ati depous d221 si platiti impozit pe venit 16% si cass, dupa ce vi se scade acele ha pentru care nu sunteti impozitat.
Separat retineti si platiti la stat impozitul pe venitul din arenda pentru acei proprietari carora le lucrati terenul.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren agricol alexandrunita alexandrunita Buna ziua. Detin 20 ha teren cu contract de arenda inregistrate pe interprindere individuala. Pana acum am platit impozit la venit real, anul acesta as dori sa ... (vezi toată discuția)
Impozit arenda androceul1948 androceul1948 Lucrez ca persoana fizica o suprafata mica de pamant [circa 50 ha]in arenda si am declarat conform legii la inceputul anului suprafata lucrata si am fost ... (vezi toată discuția)
Infiintare ii sau pfa activitate agricola afg afg Buna ziua, un agricultor cultivator de cereale dorește sa-și deschidă II sau PFA neplătitor de TVA. Datorită atâtor schimbări în legislație va rog să ... (vezi toată discuția)