avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit arenda

Lucrez ca persoana fizica o suprafata mica de pamant [circa 50 ha]in arenda si am declarat conform legii la inceputul anului suprafata lucrata si am fost impozitat dupa norma de venit.Am platit la termen totul.Se mai plateste impozit pe arenda data oamenilor?Citind codul fiscal art 71-74 am inteles ca persoanele care se impoziteaza dupa norma de venit nu mai da alt impozit .,Este corect?
Multumesc pentru amabilitate.
Cel mai recent răspuns: androceul1948 , utilizator 09:37, 19 Ianuarie 2015
Da, veti retine si plati la stat impozitul pe venitul din arenda si contributia la sanatate pentru proprietarii terenurilor pe care le exploatati.
Persoana fizica cu impozit pe norma de venit plateste impozit practic si pentru arenda care este considerata venit Eu cred ca este normal sa platesti impozit pe arenda atunci cand se calculeaza venitul la hectar pe baza de cheltuieli si venituri deci apare arenda la cheltuieli o scazi si este normal sa platesti impozit la ea Va rog sa-mi spuneti unde apare in codul fiscal obligativitatea platii arendei la persoanele care dau impozit la norma de venit In codul fiscal art 71-74 spune clar ca acest impozit platit[pe norma de venit .]este cel final
Multumesc1
Deci platesc 21,5%din venitul dat arendatorului indifent de forma de oraganizare
venitul din arenda calculat astfel pt 1 ha
700kg grau x0.6 lei =420lei Deducere 25% din 420 lei =105lei
venit baza de calcul 420lei -105 lei =315 lei
315 lei x 21,5% =67.7 lei impozit si asigurare sanatate virare la stat ,corect?
Da, e corect calculul.
Aplicati din codul fiscal art. 296^22 Baza de calcul (2^2) Baza lunara de calcul al contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru contribuabilii care realizeaza venituri din arendarea bunurilor agricole in regim de retinere la sursa a impozitului, este diferenta dintre venitul brut si cheltuiala deductibila determinata prin aplicarea cotei de 25% asupra venitului brut si nu poate fi mai mica decat un salariu de baza minim brut pe tara, daca acest venit este singurul asupra caruia se calculeaza contributia. Baza lunara de calcul nu poate fi mai mare decat valoarea a de 5 ori castigul salarial mediu brut.
Intocmiti un stat de plata venituri din arenda:
Venit brut-Cheltuieli 25% din venit brut-Venit impozabil-CASS 5,5%-Impozit venit-Rest de plata-Semnatura de primire
Depuneti pana pe 25 a lunii urmatoare celeia in care faceti plata declaratiile 112 si 100.

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul agricol neatitu neatitu Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit din teren agricol arendat ancarapan ancarapan In ianuarie a.c. am arendat unei persoane fizice din comuna unde este terenul agricol pe baza unui contract de arenda inregistrat la primarie,plata arendei ... (vezi toată discuția)