avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venitul agricol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venitul agricol

Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din VENITUL REALIZAT-nu din NORMA DE VENIT(stabilita de DIRECTIA REGIONALA a finantelor publice,stabilita de fiecare judet in parte! Art. 72,Cod Fiscal,spune ca,,sunt scutite de la plata impozitului pe venitul din agricultura proprietatile cu suprafete de PANA LA 2 ha!Cine greseste ? Multumiri.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:42, 30 Octombrie 2015
Aici in domeniul agricol va intalniti cu doua notiuni.
E vorba de situatia in care va lucrati singur terenul pe care-l aveti in proprietate si pentru venitul agricol astfel obtinut veti plati personal un impozit de 16% pe norma de venit in functie de tipul de cultura si contributia la sanatate 5,5%.
Si separat e situatia in care nu lucrati dumneavoastra terenul si il dati in arenda cu contract de arenda inregistrat de arendas la primarie si pentru venitul din arenda obtinut, arendasul va retine el si plateste la stat impozitul si contributia la sanatate.
Art. 71, art. 72 si urmatoarele din codul fiscal se aplica la prima situati, nu in cazul arendarii.
Multumesc ptr. raspuns.Dar,...cu tot respectul:acelasi art. 72 din codul fiscal,nu face nicio distinctie intre lucrarea terenului in arenda,sau personal! Legea respectiva,spune CLAR si PRECIS: sunt scutite de plata imp. pe venitul agricol terenurile in suprafata de PANA LA 2ha!
De ce interpretam?Ca platesc personal,sau mi se retine la sursa,e acelasi lucru: sunt impozitat,in conditiile in care LEGEA spune NU! Chiar daca ar trebui sa fiu impozitat:faceam referire,in prima intrebare: impozitarea se face PE NORMA DE VENIT(199 lei/ha),stabilita de Directia Regionala a Finantelor Publice Judetene, iar nu pe VENITUL REALIZAT(recte ,ex. 4000 gk grau la ha!-de ex.).As fi dorit o precizare si pe aceasta intrebare!Si ma bazez pe faptul ca raspunsurile dvs. sunt bine documentate,ca moderator(nu ca participant la forum-unde imi dau si eu cu parerea,desi nu stiu prea multe),si pe baza lor pot cere o actiune in instanta,nu?Inca odata,cu multumiri, Neatitu
Nu. Dumneavoastra trebuie sa cititi din codul fiscal de la art. 61 si urmatoarele nu de la art. 71 si urmatoarele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitarea contractului de arenda Mihaita123 Mihaita123 In Codul fiscal scrie ca arendasul trebuie sa plateasca impozitul pe venit si cass, in numele arendatorului. Atunci care este contribuabilul, arendasul sau ... (vezi toată discuția)
Contract de arenda intre doua persoane fizice AlinaMarinFlorea AlinaMarinFlorea Buna ziua, as dorii sa stiu daca pot face un contract de arenda doua persoane fizice.Trebuie neaparat sa ai firma ca sa poti lua in arenda pamant?Ar exista ... (vezi toată discuția)
Cum se impoziteaza veniturile din activitati agricole in 2013? kres kres Buna ziua, As dori o opinie privind impozitarea veniturilor din activitati agricole pentru persoane fizice in 2013, in conditiile OG 8/2013, in cazul in ... (vezi toată discuția)