avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Plângere împotriva ANAF
Discuție deschisă în Executare silită

Plângere împotriva ANAF

Unde pot depune o plângere împotriva celor de la ANAF? Pentru anumite popriri abuzive? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 01:45, 8 August 2016
la Parchet de pe lângă Judecătoria (raza domiciliului d-voastră )
Art. 297 din Cod penal - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


pentru a stabili daca ,,anumite popriri abuzive'' sunt reale și aveți probe, recomand consultarea unui avocat. Deoarece, dacă nu puteți dovedi abuzul ar putea ANAF-ul să vă acuze de: Inducerea în eroare a organelor judiciare faptă prev. și ped. de art. 268 Cod penal
(1) Sesizarea penală, făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la existenţa unei fapte prevăzute de legea penală ori în legătură cu săvârşirea unei asemenea fapte de către o anumită persoană, cunoscând că aceasta este nereală, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu si/sau de putere allview777 allview777 Buna. Se poate incadra fapta unei sef ierarhic la abuz de putere/abuz in serviciu, daca pe fondul unor divergente aplica sanctiuni disciplinare in nestire ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a organelor judiciare stefystef2010 stefystef2010 In cazul in care am primit NUP de la Parchet pentru Abuz in serviciu si ulterior Tribunalul respinge plangerea petentului impotriva ordonantei procurorului , ... (vezi toată discuția)
Dare de mita si abuz in serviciu ContSters240230 ContSters240230 Daca cineva e acuzat de dare mita unei persoane si persoana respectiva de abuz in serviciu,daca instanta constata ca nu a fost abuz in serviciu, dare de mita ... (vezi toată discuția)