avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz in serviciu si/sau de putere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz in serviciu si/sau de putere

Buna.
Se poate incadra fapta unei sef ierarhic la abuz de putere/abuz in serviciu, daca pe fondul unor divergente aplica sanctiuni disciplinare in nestire (plus un comportament care incalca prevederi ale regulamentului intern si ale contractului sau de mandat!)?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:29, 6 Iunie 2015
Este vorba despre abuz in serviciu .

Cod penal:
Art. 297 - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in functie carasclaudiu carasclaudiu Buna ziua. Unde se poate incadra comportamentul unui sef ierarhic (director tehnic) fata de un sef de birou (intre care sunt cateva procese in civil si penal, ... (vezi toată discuția)
Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Poltistul poate fi acuzat de abuz in serviciu? GeorgeQ GeorgeQ Pot fi acuzati politistii de abuz in serviciu, daca in exercitarea atributiilor de serviciu nu indeplinesc un act sau il îndeplinesc in mod defectuos? (vezi toată discuția)