avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz in functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz in functie

Buna ziua.
Unde se poate incadra comportamentul unui sef ierarhic (director tehnic) fata de un sef de birou (intre care sunt cateva procese in civil si penal, in care directorul este parat), si care ca o represiune intocmeste o nota de serviciu numai pentru mine, si in care ma obliga (plus ca -mi completeaza astfel fisa postului) SA INTOCMESC saptamanal un raport cu tot ce am facut zilnic si sa-i fac si copii xerox dupa toate documentele intocmite de mine in acea saptamana (ca anexa la acel RAPORT)!!!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: carasclaudiu , utilizator 08:12, 5 Octombrie 2014
"Abuz in functie" nu exista .Codul penal prevede si pedepseste "abuzul in serviciu" sau "purtarea abuziva".

Art. 297 - Abuzul în serviciu
(1) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA.

Art. 296 - Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.

(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva politiei ciurli_si_burli ciurli_si_burli Cui i se adreseaza o plangere impotriva politiei? De exemplu se face un abuz in timpul unei declaratii (este obligat sa scrie ce nu vrea) sau ca nu i se aduc ... (vezi toată discuția)
Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita ... Laruraa1 Laruraa1 Care lege incalca un functionar public care nu vrea sa emita un buletin si ce pedeapsa il asteapta? (vezi toată discuția)
Abuzul in serviciu elenamarta elenamarta Am văzut pe calalele tv, că există persoane invinuite de abuz în serviciu. Întrebări: 1. În ce articol din CP se încadrează această ... (vezi toată discuția)