avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala si contestatia.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala si contestatia.

Amenda contraventionala daca este platita in 48 de ore de la data emiterii se poate reduc cu 50%. Impotriva acestei amenzi contraventionale, se poate face contestatie si la instanta in termen de 15 zile.

Daca persoana care primeste amenda contraventionala nu plateste amenda in 48 de ore la CEC, si face contestatie la instanta, daca in urma procesului la instanta aceasta pierde, se poate emite o noua amenda contraventionala care sa aiba posibilitatea de a plati amenda cu 50% mai putin?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:06, 7 August 2016
Nu.

Doar daca se contesta PV in termen de 48 ore si se pierde procesul, amenda poate fi platita la jumatate din valoare in termen de 48 de ore de la data ramanerii definitive a hotararii la fond sau in apel.Hotararea dată in apel nu se comunica decat daca se solicita.Altfel, cele 48 de ore curg de la data la care instanta de apel s-a pronuntat.
Se beneficiaza de facilitatea achitarii a jumatate din cuantumul amenzii aplicate strict in interval de 48 ore de la comunicare proces verbal contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare drept conducere auto victoriatofan victoriatofan Daca mi s-a luat permisul auto fiindca am depasit cu 1 km limita maxima a vitezei legale (adica 51 km.) si am facut contestatie la judecatorie, daca nu platesc ... (vezi toată discuția)
Posibilitate achitarii a jumatate din minimul sanctiunii s.stefan s.stefan Buna ziua, Plangerea impotriva procesului verbal de contraventie a fost respinsa iar solutia data de instanta am vazut-o pe site-ul de specialitate. In ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii contraventionale barnex barnex Am 2 intrebari: 1. Este adevarat ca daca depun o contestatie in termen de 48 ore de la intocmirea PV , atunci in cazul in care pierd eventual procesul, ... (vezi toată discuția)