avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre uzufuctul viager si decesul nudului proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre uzufuctul viager si decesul nudului proprietar

Buna ziua.
O doamna doreste sa faca contract de vanzare_cumparare cu uzu fuct viager.
O intrebare ce se intampla cu contractul daca persoana aceea decedeaza inaintea celui ce a dat casa...
De exemplu Christina face vazare_cumparare cu uz fuct viager ptr Diana. Diana moare....ce se intampla cu Christiana? Acel contract se anuleaza si Revine casa lui Christina sau vin neamuriile lui Diana cerand partea lor?
~ Conținut șters la cerere ~
Ce Inseamna nuda proprietate? Noi ne_am gandit sa facem contract de vanzare_cumparare cu uz viager...adica...casa cat ea traieste este a ei si dupa decesul ei casa sa imi revina mie.
Deci Eu caut sa fac un contract c_am asa: cat timp traieste aceasta doamna nimeni sa nu o poata da afara....iar dupa decesul ei Automat casa sa treaca pe Mine evitand succesiunea. Dar Problema este daca Eu mor inaintea mea ce se intampla cu ea.
Şi nu stiu cum sa facem actele. Ea este doamna care ma crescut...si vreau sa fac actele ca in cazul in care oricare decedeaza inainte celalalt sa ramana cu casa.

Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
Admin, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Va Multumesc pentru raspuns....intr_un final sa facut contract de intretinere pe numele meu....Sper sa nu am Probleme atunci cand doamna moare si sa raman cu imobilul . Eu doream sa evit succesiunea.
Pai o evitati. caci si contraxctul de intretinere este translativ de proprietate. la decesul doamnei veti radia de la CF intretinerea in baza certificatului de deces al doamnei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de case nasobraznic1979 nasobraznic1979 Buna ziua. Am fost crescuta de o doamna . Aceasta doamna nu are copii naturali , este nemaritata. Ea nu are venit. Eu am cumparat casa..si acum vrem sa facem ... (vezi toată discuția)
Diferente testament sau donatie angi84 angi84 Buna ziua, Vecina mea are o dilema si vreau sa o ajut. Ea are un apartament pe numele ei si nu are copii. I-a mostenit partea sotului (care a decedat), iar ... (vezi toată discuția)
Contracte de case nasobraznic nasobraznic Suntem pe punctul de a face un contract cu persoana care ma crescut. Nu sunt adoptata doar ma crescut. Ea dorește sa ma treacă Jumi-juma pe contractul de la ... (vezi toată discuția)