avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Transcrierea certificatului de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Transcrierea certificatului de nastere

Buna seara tuturor. Fata are cetatenia sarba. Am vrut sa ii fac viza la Viena si de acolo mi s-a spus sa fac fetei acte romanesti. Am incercat sa sun la primaria sectorului 1 si nu reusesc. Ma intereseaza de ce acte am nevoie ptr certificatul de nastere romanesc si in cat timp il elibereaza..va multumesc.

[Va rog sa nu mai scrieti exclusiv cu majuscule, incalcati regulamentul de postare in forum. Multumesc]
Ultima modificare: Luni, 8 August 2016
Ares-3, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 8 August 2016
Actele necesare, dupa caz, le gasiti aici :
[ link extern ] /

"Transcrierea certificatelor şi a extraselor de stare civilă privind cetăţenii români care nu au avut niciodată domiciliul în România, cu excepţia celor care au redobândit cetăţenia română, se face cu aprobarea primarului sectorului 1 al municipiului Bucureşti şi cu avizul prealabil al şefului Direcţiei Publice de Evidenţă a Persoanelor şi Stare Civilă a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, în termen de 60 de zile de la data depunerii cererii de transcriere.


Legea 119/1996
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare lege 119/1996 const_be const_be Pe 11/06/2013, alessii nostri s-au hotarat, in sfarsit sa degreveze Primaria sect 1 de imensa sarcina a transcrierii actelor de stare civila ale celor care au ... (vezi toată discuția)
Transcriere certificat de nastere la primaria localitatii de resedinta permanenta iurri iurri Buna ziua, luni trebuie sa merg la Bucuresti sa depun juramantul de cetatean roman. De doi ani locuiesc in Piatra Neamt (permis de sedere pe termen lung (5 ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in romania a unui copil nascut in irlanda loredana84 loredana84 Buna seara, Sunt in Irlanda din 2007, acum 2 saptamani am nascut un baiat in aceasta tara iar in august trebuie sa venim acasa pentru botez. De aici mi-au dat ... (vezi toată discuția)