avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj dupa terminarea facultatii?

Buna ziua. Tocmai am terminat facultatea si mi.as dori sa pot beneficia de somaj. Acum 3 ani am lucrat in Constanta ca ospatarita am stat decat 3 zile. Si azi cand am fost sa intreb ce acte imi sunt necesare mi s.a comunicat ca nu mi s.a incheiat contractul si trebuie sa ma duc la ei la firma sa.mi dea ceva la mana. Eu prin asta inteleg ca sunt la zi cu contributile sociale fara sa lucrez. Nu inteleg ce are aface locul de munca cu somajul de studiu. Ce pot face eu sunt din Pitesti nu ma pot duce in Constanta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:14, 8 August 2016
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent trebuie sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de 60 de zile de la absolvire.
- Dupa aceste 60 de zile veti primi, timp de 6 luni, o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar.

2. In momentul in care va inregsitrati la Agentia de Somaj nu trebuie sa fiti sub un contract individual de munca (CIM).

3. Din ce spuneti dvs. reiese ca fostul angajator nu v-a incetat CIM de acum 3 ani.
- Daca nu ati avut venituri din salarii nu vi s-au platit nici contributiile sociale legale.
- Trebuie sa rezolvati cu fostul angajator sa va inceteze CIM retroactiv, de la data de cand nu mai lucrati la el, apoi va puteti inregistra la Agentia de Somaj (problema se poate rezolva prin telefon, prin e-mail, prin post etc.).

klaudiaelavy a scris:

.... Ce pot face eu sunt din Pitesti nu ma pot duce in Constanta.

Puteti depune o sesizare la ITM Constanta - in sesizare ,mentionati detele dvs de identitate, datele acelui angajator - denumire , cui - privind neincetarea c.i.m. de acum 3 ani la acea societate. Astfel, in urma controlului li se va trasa ca masura prezentarea dovezii de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj corvitata corvitata Buna ziua! Am lucrat la o societate cu contract de munca pe perioada det. de 3 luni, ulterior mi s-a propus prelungirea pe alte 3 luni. Cu 8 zile inainte de ... (vezi toată discuția)
Ccc si indemnizatie de crestere a copilului CristineFl CristineFl Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu informatii juridice in legatura cu situatia mea. Sunt angajata cu un contract pe per determinata, contractul urmand sa ... (vezi toată discuția)