avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie somaj

Buna ziua!
Am lucrat la o societate cu contract de munca pe perioada det. de 3 luni, ulterior mi s-a propus prelungirea pe alte 3 luni. Cu 8 zile inainte de expirarea contractului dir.nat.de vanzari mi-a propus incetarea colaborarii cu acordul partilor, mai exact art.55 lit.b ( motivul mi s-a solicitat sa lucrez zilnic de la orele 8-20 lucru cu care nu am fost de acord deoarece in c.i.m. aveam stipulat ca si program 8 ore de L-V).
Doresc sa stiu daca pot beneficia de indemnizatie de somaj, mentionanad ca inainte de a lucra la aceasta societate ma aflam in somaj de o luna de zile si beneficiam de indemnizatia de somer.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:41, 1 Noiembrie 2012
1. Sa nu fiti de acord cu incetarea CIM cu art.55b din Codul muncii ca nu veti mai putea beneficia de indemnizatie de somaj.

2. - Deoarece erati somer cand ati incheiat un CIM pe perioada determinata de maximum 12 luni vi s-a suspendat plata indemnizatiei de somaj.
- Mai asteptati 8 zile sa inceteze CIM de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) si ap[oi mergeti la Agentia de Somaj si faceti cerere de repunere in plata a indemnizatiei de somaj de unde a ramas cand a fost suspendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare perioada determinata - 3 luni DaniRS DaniRS Buna ziua! In momentul de fata beneficiez de indemnizatia de somaj pana in luna martie 2014. Am fost la un interviu in care as fi obtinut postul, dar pe o ... (vezi toată discuția)
Trimitere in somaj din campul muncii paul1851 paul1851 Buna ziua. Am urmatoarea situatie. Socrul meu lucreaza de cativa ani la o firma de instalatii. In ultimul timp patronul ii pune sa lucreze mult peste program ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj m3dyk m3dyk In ultimele 24 de luni am lucrat la un SRL.ca economist cu contract de munca pe perioada nedeterminata,pina la 30.05.2009,cind mi-am intrerupt activitatea la ... (vezi toată discuția)