avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cetatean roman cu cetatean ucrainean
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cetatean roman cu cetatean ucrainean

Sunt cetatean roman si in perioada urmatoare intentionez sa ma casatoresc cu prietena mea care e din Ucraina. As dori sa stiu ce documente sunt necesare si ce suma am de achitat , avand in vedere ca eu am mai fost casatorit odata si am hotararea definitiva de divort a tribunalului. Am citi pe undeva ca trebuie sa platesc 5.000 de lei ,adica 50 de milioane vechi.Este adevarat? Stiti dupa cat timp viitoarea sotie ar putea avea permis de sedere in Romania?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alex Marucza , utilizator 22:55, 14 Martie 2022
Nu exista o astfel de taxa pentru casatorie. Daca doriti sa va casatoriti in Romania va indic a va deplasa la starea civila de la locul dvs. de domiciliu. In principiu pentru dvs. sunt necesare certif.de nastere, actul de identitate, sentinta de divort si adev.medicala. Pentru partenera dvs.sunt necesare pasaportul/actul de identitate, adev. medicala, certif.de nastere, tradus si legalizat, adeverinta de cutuma eliberata de ambasada-tradusa si legalizata si o declaratie la notar. Dupa casatorie depuneti actele in vederea obtinerii permisului de sedere.
Eu sunt un cetățean român domiciliat în România soția mea este din ukraina noi sântem căsătorit în ukraina ce trebuie sâ facem că și în România căsătorie va fie valabil?
Ultima modificare: Luni, 14 Martie 2022
Alex Marucza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte stare civila! mariana25 mariana25 Buna ziua, am si eu o problema va rog sa ma ajutati,,,de ce acte sant nevoie pentru a inchea casatoria intre un cetatean Roman si unul Moldovean la Consulatul ... (vezi toată discuția)
Casatoria cimpean972@gmail.com cimpean972@gmail.com Buna ziua .Fica mea vrea sa se casatoresca cu un cetaten albanez.Ce acte are nevoie ptr casatorie .atit ptr ea cit si ptr el (vezi toată discuția)
Casatoria cu un cetățean albanez în românia lululili lululili Bună ziua ! Aș dori sa stiu ce documente sunt necesare pentru un cetățean albanez să încheie casatorie cu o romancă pe teritoriul țării noastre si ... (vezi toată discuția)