avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 969 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nume obtinut prin casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nume obtinut prin casatorie

Buna ziua,

Am divortat acum mai mult de 10 ani, iar prin hotararea de divort, am fost de acord ca femeia cu care am fost casatorit, sa pastreze numele meu ca urmare a unei dorinte a ei, motivul ei declarat fiind acela de a avea acelasi nume cu copilul, in relatia cu scoala, etc. Am fost de acord la acel moment. Acum insa, odata ce copilul este major, m-ar interesa, din motive personale care tin de relatia cu fosta sotie dupa divort, daca este posibila si ce sorti de izbanda ar avea in instanta o actiune de retragere a numelui respectiv(adica fosta sotie, la cererea mea, sa revina la numele ei de dinainte de casatorie). Multumesc
Cel mai recent răspuns: edyB , utilizator 09:34, 10 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Sarut mainile,

Va multumesc pentru raspuns, chiar daca nu este unul care sa imi convina.

O zi placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume familie viorelmirza viorelmirza Cum as putea proceda si cat m-ar costa sa-i retrag fostei sotii numele meu de familie? Cu toate ca in cererea de divort ea ceruse sa revina la fostul ei nume, ... (vezi toată discuția)
Doresc sa pastrez numele dobandit in urma casatoriei insa sotul nu este de acord lili5 lili5 judecatoarea mi-a cerut sa motivez dorinta mea de a pastra numele la infatisarea urmatoarea si ultima de pe 27 mai 2008, dinainte de desfacerea casatoriei. eu ... (vezi toată discuția)
Retragere nume dupa divort dodorel62 dodorel62 Buna seara. Eu dupa divortul de fosta sotie i-am lasat acesteia numele meu de la casatorie . Dupa ce am divortat ,avand si hotararea definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)