avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... parchetul competent
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

parchetul competent

Bună!
Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si un agent sef adjunct de poliție,toți cu calitate de ofițeri de poliție judiciară) care la data savarșiri faptei de fals si uz de fals, avea calitatea de ofițer de poliție judiciară ? Cred că, competent în acest caz este Parchetul de pe lângă Curtea de Apel , dar nu știu sigur....Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
misu11, utilizator
Cel mai recent răspuns: misu11 , utilizator 08:45, 11 August 2016
E interesantă chestia asta, de reglementare/stabilire a competentei printr-un ordin al Procurorului General
da, nu mai stii niciodata cine si cum are competenta, probabil este schimbata in functie de interese .Asa de amestecate sunt legile ca nici ei nu mai stiu unde sa caute.N-am habar de ordinul acesta ,a stept un raspuns poate il cunoaste cineva.

Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
misu11, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
av_stagiar2014 a scris:

E interesantă chestia asta, de reglementare/stabilire a competentei printr-un ordin al Procurorului General


Da si pe mine m a mirat dar am vazut ordonanta de declinare.
O sa revin sa scriu si nr. Ordinului.
Art. 2^1 din Ordinul 214/09.10.2015, modificat prin Ordinul nr. 8/19.03.2016 al Proc. Gen.
Asta ar fi temeiul in baza caruia s-a declinat dosarul meu de la Parchetul de pe langa Judecatorie, la Parchetul de pe langa Tribunal, acum este posibil in cazul infractiunilor pe care le sesizati dvs sa nu se aplice, la mine era vorba de o infractiune de serviciu.
Ordinul nu l-am gasit in programul legislativ sa il citesc, daca il gasiti in alta parte sa il postati.
Ultima modificare: Miercuri, 10 August 2016
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
da , l-am gasit ,, Ordinul P.Î.C.C.J. nr. 214/09.10.2015 în vederea eficientizării anchetelor în cauzele în care agenţii statului sunt cercetaţi pentru fapte de rele tratamente comise în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor profesionale'' ; Nu cred ca ma incadrez, dar stiu ce am de facut .Va multumesc din suflet pentru ajutor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce parchet e competent ? nimar nimar Buna seara, Se doreste depunerea unei Plangeri Penale impotriva unui Inspector de Politie. Va rog sa ma ajuta cu un raspuns legal in sensul urmator : Care ... (vezi toată discuția)
Depunere plangere impotriva unui politist- competenta parchet? danaa1 danaa1 Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penala impotriva unui organ de cercetare penala (politist) ? Este de competenta Parchetului ... (vezi toată discuția)
Procedura dosar penal Nina1 Nina1 Buna ziua. Am formulat plangere penala pentru infractiuni de fals si uz de fals la Parchetul de pe langa Judecatorie.Plangerea penala a fost inaintata Politiei ... (vezi toată discuția)