avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua,
Cum se face partajul unei garsoniere,cumparata in timpul casatoriei cu credit bancar(avans 35% si rate pe 15 ani),daca dupa primii 7 ani a intervenit divortul,iar ratele ulterioare(pe urmatorii 8 ani) au fost platite doar de sotie.Partajul urmeaza sa fie facut acum,nu s-a facut imediat dupa divort(au trecut 30 de ani de la divort).
In plus,desi nu are legatura directa cu speta,sotul trebuia sa platesca pensie de intretinere sotiei,dar nu a platit absolut nimic timp de 30 de ani.Stiu ca se poate cere doar pensiape ultimii 3 ani,dar e o dovada in plus ca nu a avut(sau nu a putut) sa plateasca pensia,deci cu atat mai putin partea sa de rata dupa divort.
Am vazut ca ,in unele cazuri similare,instanta a decis impartirea sumei achitate DOAR in perioada casatoriei.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters365386 , utilizator 13:43, 9 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte la partaj un apartament la care mai trebuiesc platite rate inca 24 de ani j0lly j0lly Buna ziua In urma unui divort, ar fi de impartit o garsoniera la care au mai ramas de plata rate la banca inca 24 de ani (din 30 initial). Pana acum, suma ... (vezi toată discuția)
Divort tocalione tocalione care este deosebirea dintre divort si partaj, de ex: ea a platit avansul apartam. dupa care am stat si platit inpreuna , eu , salariu mai mare pana s-a ... (vezi toată discuția)