avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... LEGEA IN CAZURI MEDICO-LEGALE(urgent, va rog)
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

LEGEA IN CAZURI MEDICO-LEGALE(urgent, va rog)

As dori sa cunosc ce prevede legea in cazul decesului in mai putin de 24 de ore de la internarea unui pacient in spital.In acest caz se efectueaza autopsia fara acordul familiei?Adica as vrea sa aflu este un caz de medicina legala avand in vedere ca nu i s-a stabilit un diagnostic?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:46, 5 Septembrie 2009
nu are diagnostic si decedeaza in spital autopsia se efectueaza obligatoriu :(
Da, asa este.
Legal,daca decesul survine in interiorul primelor 24 ore de la internare ,se dispune realizarea necropsiei.
Sunt cazuri si practica o demonstreaza ca ,daca apartinatorii,pe proprie raspundere solicita a nu se efectua necropsia,se aproba ,mai ales daca anterior instalarii decesului,persoana nu a fost implicata in evenimente care puteau cauza decesul.
Va multumesc pentru raspuns.
va multumesc pentru raspuns

Alte discuții în legătură

Moarte suspecta Cuasoc Cuasoc Buna ziua! Scuze daca am interbat unde nu trebuie. In februarie un barbat (60 ani - stare de sanatate buna) solicita o ambulanta acasa pt ca simptomele ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico-legala - medicul care a tratat persoana bobu bobu Va salut. In anul 2008 un pacient a murit in spital pe o sectie. Medicul care il trata avea dreptul sa participe la autopsie sau expertiza medico-legala? In ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate cere necropsia eukyra1 eukyra1 Buna ziua. Bunica a decedat in spital,in urma cu 1,5 ani,in urma unei operatii.Intrebarea mea este la cine,unde sa ma adresez in cazul in care as dori sa i se ... (vezi toată discuția)