avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii se poate cere necropsia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii se poate cere necropsia

Buna ziua.
Bunica a decedat in spital,in urma cu 1,5 ani,in urma unei operatii.Intrebarea mea este la cine,unde sa ma adresez in cazul in care as dori sa i se faca necropsia ,pentru ca am o banuiala ca medicul nu i a pus proteza la picior ,dar in acele momente nu m am putut gandi la asa ceva,dar in ultimul timp ma copleseste gandul acesta,pun cap la cap situatia din acea perioada de spitalizare (o luna de zile in care au fost situatii ciudate pe care nu le enumar aici).Singurul lucru pe care il doresc,este sa stiu daca i s a facut corect acea operatie,in caz negativ acel medic sa nu mai poata profesa.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:28, 13 Ianuarie 2019
Lasati mortii sa se odihneasca in pace.
Gandurile rele negative va scad ph ul si va aduc boli precum.cancerul.
Stimabile...nu sunt ganduri negre,nicidecum...e vorba de dreptate,,de profesia de medic,nu ma pot gandi ca alti bolnavi ar putea trece prin situatii similare.

Sobolan de tomberoane a scris:

Lasati mortii sa se odihneasca in pace.
Gandurile rele negative va scad ph ul si va aduc boli precum.cancerul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazuri temeinic justificate,parchetul poate dispune executarea necropsiei cadavrului
Daca persoana a decedat in unitate medicala,automat exista consemnate date relevante referitoare la patologie,succesiune evenimente, reactie organism,etc
Daca persoana a decedat in spital exista certificatul de deces si raportul de necropsie care concluzioneaza asupra factoruilor care au determinat decesul persoanei
Detalierea patologiei pe care o prezenta persoana la momentul decesului,poate fi facuta prin examinarea histopatologica a tuturor probelor biologice recoltate,doar din dispozitia expresa a organelor judiciare.
Daca anumite probe biologice nu au fost executate imediat instalarii decesului,timpul disipeaza acuratetea rezultatelor
Un aspect important este moartea subita care este caz medico-legal prin lege din oficiu se dispune autopsie medico-legala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Necropsia cadavrului-medicina legala mary6 mary6 Prin raportul necropsic de constatare medico-legala ,s-a constata ca moartea decedatului x nu a fost violenta,diagnosticul fiind de stop cardio-respirator pe ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)