avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... sechestru spatiului public
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

sechestru spatiului public

buna ziua ,Locuiesc intr-un bloc cu doua scari acestea fiind incluse intr-o singura asociatie in spatele blocului sunt spatii verzi care au fost imprejmuite cu garduri si prevazute cu lacate de catre unii dintre propietari acestia asumandu-si un drept de unica folosinta.Din cate stiu eu aceste spatii apartin domeniului public .si as dorii sa stiu in cazul in care voi sparge lacatul de ce voi fi acuzat de violarea spatiului public care apartine vecinului x sau y.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:59, 9 August 2016
Inainte de a sparge lacatul, mergeti la asociatie si intrebati care este statutul acelor zone.
Puteti merge apoi, daca nu va lamureste nimeni, sa cereti ajutorul politiei locale pentru a ridica acele constructii.
Nu incercati sa faceti vreo fapta "eroica" atat timp cat inca exista remedii care nu implica forta, posibile scandaluri sau plangeri - le-ati spart lacatul pe care il aveau mostenire de la bunica bunicului care a fost ruda cu Zamolxe etc.
buna ziua.Nu are nimeni cu ce sa ma lamureasca asupra acelor spatii deoarece acestea apartin clar A,D,P,cel mult o sa caute sa ma convinga temnicerul sef [adica sotul administratorei]precum ca adapostesc ceva materiale ramase de la repararea acoperisului sau ca el a dat cu matura pe acolo ,si a tuns iarba si nimic mai mult,m-am gandit ca daca se merge pe acest principiu pot sa merg pe trotuar sa trag niste dungi de limitare si sa scriu aici eu am trudit ,am maturat si am spalat iar accesul persoanelor straine este interzis.
petre_marian a scris:


in cazul in care voi sparge lacatul de ce voi fi acuzat de violarea spatiului public care apartine vecinului x sau y.

Pentru a preintampina situatii neplacute,audieri politie,etc,este de preferat sa nu recurgeti la actiuni care va pot cauza dv
Intradevar spatiul aferent imobilului de locuit in comun poate avea fie statut privat,fie apartine domeniului public
Acum daca un locatar din varii motive a intelres sa ocupe fara drept legal domeniul public,
nu se justifica ca dv sa recurgeti la o actiune in afara cadrului legal
Nici vecinul ,nici dv ,legal nu aveti dreptul si calitatea sa utilizati spatiul apartinand domeniului public
Conditionat de interesul dv de solutionare incercati initial sa atentionati civilizat vecinul care a inteles sa interzica accesul pe domeniul public prin instalarea de lacat ,ca nu are acest drept si eventual intelege sa va permita utilizarea in comun
Daca nu reusiti sa sensibilizati vecinul,sesizati oficial directia corp control din primarie care va dispune dezafectarea imprejmuirii si a sistemului de gard/lacat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o parere! locuiesc intr-un ... TJohn TJohn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte ... (vezi toată discuția)
Boxe subsolul blocului InuIoana InuIoana Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc, apartament care mi-a fost lasat drept mostenire de catre bunici. Pe vremea lor, prin anii 70, s-a cerut si s-a ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc razerul razerul Vecinii de scara de la etajele 1, 2, 3 si 4 pe aceiasi parte a scarii blocului (bloc cu parter si 4 nivele), au hotarat pe propria cheltuiala reabilitarea ... (vezi toată discuția)