avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu decizie definitiva si nu primesc copilul pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu decizie definitiva si nu primesc copilul pe perioada vacantei

buna ziua

intimpin o problema am divortat prin instanta si avem un program maxim 1luna pe perioada vacantei dar pana in acest moment nu am primit copilul si nu mama ei nu doreste sa mi-l dea doar o saptamana doar cand doreste ea.
nici la telefon nu pot discuta cu copilul .
Intrebarea este sa fac plangere la politie , notificare prin executor sau sa redeschid un proces .
Eu ma gandesc sa o instintez prin executor pentru a putea primi in acesta vara copilul .

astept cu interes raspunsul dvs
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 18 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
dar acesta ar fii ierarhia adica executor si dupa in instanta ?
Poate ea sa decida cand mi-o da si cand nu tinand cont ca avem o decizie judecatoreasca ?
aceste inconveniente se pot repeta cum le am putea stopa?
~ Conținut șters la cerere ~
Opinia mea este aceea de a uza de ambele posibilitati si anume plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.379 al.2 c.pen. si punerea in executare a hotararii prin intermediul unui executor judecatoresc.
Art. 379
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează fapta persoanei căreia i s-a încredinţat minorul prin hotărâre judecătorească spre creştere şi educare de a împiedica, în mod repetat, pe oricare dintre părinţi să aibă legături personale cu minorul, în condiţiile stabilite de părţi sau de către organul competent.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Pentru plangere aveti nevoie de probe din care sa rezulte refuzul mamei in mod repetat de a nu va permite exercitarea dreptului de a avea relatii personale conform hotararii judecatoresti.

La instanta nu aveti de ce sa mai apelati cata vreme instanta a stabilit deja modalitatea relatiilor personale cu minorul.

Ultima modificare: Marți, 9 August 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
fiti mai clar cu privire la programul de vizita prevazut in hotarare: asa scrie "maxim o luna" si atat?

Alte discuții în legătură

Mama refuza incasarea pensiei alimentare interzicand accesul tatalui la minor heinrich_huniady heinrich_huniady Buna ziua, Am divortat prin hotarare judecatoreasca, eu fiind obligat la plata pensiei alimentare in cuantum de 150 de lei pe luna incepand cu 13 feb. 2013. ... (vezi toată discuția)
Drept la vizitarea copilului sofiapop sofiapop Ce pot face in cazul in care un parinte refuza sa-mi acorde dreptul la vizita stabilita de instanta la divort si asa cum scrie in hotatrea judecatoreasca ? Va ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea programului de vizitare coca83ro coca83ro Buna ziua, Fostul sot nu respecta programul de vizita impus in conventia incheiata in urma divortului. Are program de vizita 2 zile la inceputul fiecarei luni ... (vezi toată discuția)