avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 415 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale firma si calitate administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale firma si calitate administrator

Am avut o firma deschisa in 2002 iar anul trecut (octombrie 2008) am cesionat partile sociale detinute (5 in val. de 100 fiecare) si am renuntat la calitatea de administrator in favoarea persoanei careia i-am cesionat firma.
Incheierea am redactat-o la o firma de avocatura, dar persoana careia eu i-am cesionat firma si care a preluat calitatea de administrator NU a prezentat documentele intocmite la ORC pentru inregistrarea acestor mentiuni nici in prezent, spunandu-mi in 2008 ca se va ocupa de aceste lucruri.#-o
As vrea sa stiu daca documentele intocmite atunci sunt valabile in relatia cu tertii (firme, etc.), respectiv daca mai am sau nu calitatea de administrator.
Daca nu sunt valabile documentele intocmite spuneti-mi cine are obligatia de a inregistra astfel de mentiuni modificatoare, ca in lege precizeaza "comerciantul" (eu sau persoana care a preluat firma).
As dori ca raspunsul sa aiba precizari legate de articole de lege care mentioneaza clar cine are aceasta obligativitate.
Mersi si spor la ... MUNCA! :-/
Cel mai recent răspuns: livia.mazare , utilizator 11:27, 27 August 2009
Documentele in discutie au valabilitate numai intre parti pana la inregistrare. Pt terti dvs inca sunteti administrator si asociat.
Pt cursuri de drept va sfatuieasc sa va adresati unei facultati acreditate. Pt rezolvarea problemei.. unui jurist.
Succes.
bpcs a scris:

Documentele in discutie au valabilitate numai intre parti pana la inregistrare. Pt terti dvs inca sunteti administrator si asociat.
Pt cursuri de drept va sfatuieasc sa va adresati unei facultati acreditate. Pt rezolvarea problemei.. unui jurist.
Succes.


...mda
mai aveti vreun exemplar al contractului de cesiune si dupa actul aditional?

Il puteti inregistra dvs la ORC, dar cf art. 204 alin 4 din legea 31/90 aveti obligatia ca in 15 zile de la data modificarii sa il depuneti la ORC actele modificatoare.

fata de terti nu opereaza opozabilitatea, deci dvs sunteti inca asociat si administrator
Legea 26/1990, privind Registrul Comertului , reglementeaza la art. 5 faptul ca inmatricularea si mentiunile sunt opozabile tertilor de la data efectuarii lor in registrul comertului ori de la publicarea in MO, sau in alta publicatie, acolo unde legea dispune asrfel.
In aceeasi lege la art. 22, sunt prevazute persoanele obligate sa ceara inregistrarea la ORC a mentiunilor prevazute la art. 21 iar la art. 44 sunt prevazute sanctiunile care pot fi aplicate in cazul nerespectarii termenelor de inregistrare
O societate tip SRL nou infiintata, inca fara activitate, cu doi asociati (unul italian si unul roman care este si administrator) au parti sociale egale.In prezent cei doi asociati nu se mai inteleg asupra modului de functionare al firmei iar cel din Romania doreste sa dizolve firma,sa o suspende sau sa o lichideze.Ar dori sa cedeze partile sociale catre asociatul italian dar nu stie cum o poate face dat fiind faptul ca amandoi sunt in acest moment in Italia si in plus firma are sediul social pe adresa asociatului din Romania.
Cine ma lumineaza cum este mai bine si mai ales cum trebuie procedat?

Alte discuții în legătură

Neinregistrare cesiune la reg com pkey pkey Am si eu o intrebare. Am avut un SRL in care eram asociat unic. Am cesionat-o cuiva am facut cesiune parti sociale, decizie asociat unic .....etc, proces ... (vezi toată discuția)
Cesiune din 2001 neinregistrata la rc - este valabila? Am cesionat firma in 2001 unei alte persoane. Acesta nu a facut demersurile pentru intregistrare la Registrul Comertului la vremea respectiva, si a continuat ... (vezi toată discuția)
Calitatea de administrator trebuie anuntata obligatoriu la orc/ cata emil cata emil Buna tuturora, in 2003 am cesionat prin act notarial firma si toate partile sociale unui prieten care a dobandit si calitatea de Administrator . In 2004 ... (vezi toată discuția)