avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... la camin de batrani-pensionari cu 400 lei pe luna?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

la camin de batrani-pensionari cu 400 lei pe luna?

Buna seara!
(intrebarea mea parca tine de "asistenta sociala", nu de "pensionari".Ar fi bine sa aveti un program, o persoana care sa directioneze intrebarea pe forumul care trebuie)

Ce pot face acei pensionari care, atunci cand vor fi f. batrani si nu au copil, rude etc.,locuiesc singuri, si nu au o pensie suficient de mare pt. a putea locui la un camin de batrani, unde trebuie, ca pensionar, sa platesti, sa dai cam toata pensia-vreo 600-700 lei-la acel camin.Foarte mult!!!
Dar daca seniorul are o pensie minima de vreo 400-500 lei si nu poate plati la caminul de batrani , ce va face?Statul(la privat e prea scump) il va lasa sa moara in casa, sau vine vreun asistent sa-i dea medicamentele, mancare etc. etc. ?!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ziteli , utilizator 19:06, 11 Ianuarie 2024

Interesați-vă la rețeaua SeniorNET, organizație care cuprinde ONG-urile furnizoare de servicii de ingrijire la domiciliu (care colaborează cu autoritatile publice).
Buna seara, daca am 1100ron pensie/lunar, nu pot sa locuiesc intrun camin?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand esti singur maria1956 maria1956 Sunt in urmatoarea situatie am 61 de 2ani fac tratament cu citostatice, sunt singurul copil al parintilor mei. mama desi ii este greu (o inteleg )s-a urcat in ... (vezi toată discuția)
Ingrijire mama de doi copii AdrianaMorosan AdrianaMorosan Cum se imparte contributia la cheltuieli pentru o mama, cand unul dintre copii are venituri mai mari (salariu + pensie) ia si pensia mamei (cam 700 lei) si ... (vezi toată discuția)
Pensie de insotitor refuzata djarda77 djarda77 Buna ziua, am si eu o intrebare foarte urgenta... Eu sunt tutorele tatalui meu, care este bolnav psihic si sta intr-un camin privat pentru care eu platesc ... (vezi toată discuția)