avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de insotitor refuzata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de insotitor refuzata

Buna ziua,
am si eu o intrebare foarte urgenta...
Eu sunt tutorele tatalui meu, care este bolnav psihic si sta intr-un camin privat pentru care eu platesc lunar 2700 lei.(este pus sub interdictie...tribunal,iml etc)
De 2 ani ma chinui sa il scot la pensie si acum in sfirsit am reusit, in ianuarie mi-au dat decizia de pensie de la casa de pensii internationala(pt. ca lucrat si in Austria) care ii da pensia din Romania: ca.250 lei pensie si ca 500 lei pensie de insotitor. Astazi ma kontactat doamna de la casa de pensii internationale ca sa imi comunice ca cei de la sectorul 3 (care trebuie sa il puna in plata) au refuzat pensia de insotitor cu argumentul ca tatal meu este intr-o institutie si pt. acest lucru nu are dreptul de pensie de insotitor!! Numai daca ma ocup eu PERSONAL de el are dreptul de insotitor!!!!! Eu de fapt ma ocup de el, pt ca eu ii platesc totul, camin, medicamente, doctori etc....numai ca nu pot locuii cu el impreuna!!!! Nu am gasit nici o lege care sa imi confirme acest lucru.
Va multumesc anticipat pt orice raspuns (ajutor).
I. Andreea
Cel mai recent răspuns: sv.cristian , utilizator 23:46, 26 Aprilie 2013
Legea 263/2010
art. 117 (3) Plata indemnizației pentru însoțitor prevăzute la art. 77
alin. (1) se suspendă pe perioada în care pensionarul este
internat într-o instituție de asistență socială sau într-o unitate
medicală specializată, în care se asigură supraveghere și
îngrijire permanente, cu excepția situațiilor în care pensionarul
este nevăzător.
ca atare, atat timp cat tatal dvs. este internat, nu va beneficia de acea indemnizatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere cu clauza de uzufruct viager in favoarea unui interzis. Georgescu_C Georgescu_C Buna ziua, Am o situate, as spune, exceptional de delicata si incurcata. Tatal meu are 2 frati si 2 surori, el fiind cel mai tanar. In urma cu 2 ani sora ... (vezi toată discuția)
La camin de batrani-pensionari cu 400 lei pe luna? CYBORG CYBORG Buna seara! (intrebarea mea parca tine de \"asistenta sociala\", nu de \"pensionari\".Ar fi bine sa aveti un program, o persoana care sa directioneze ... (vezi toată discuția)
Instituire tutela batrin alzhaimer danielarusu danielarusu Buna ziua! Tatal meu sufera de o forma severa a bolii Alzhaimer, diagnosticat de catre medic specialist psihiatru si medic specialist psiholog . Este ... (vezi toată discuția)