avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cazare pe perioada scurta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cazare pe perioada scurta

Buna ziua,

Doresc sa deschid un spatiu de cazare gen hostel, dar spatiul nu corespunde cu reglementarile misterului turismului. Legea cere ca un hostel sa aiba cel putin 3 camere de dormit. Noi avem 2 dormitoare, camera de zi, baie si bucatarie. Pentru inregistrarea firmei, daca pun ca obiect de activitate "5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata", este nevoie de clasificare de la ministerul turismului? Am mai gasit in codurile caen "7739 Activitati de inchirierea si leasing cu alte masini, echipamente si bunuri tangibile n.c.a. ", care include "renting of accommodation or office containers" (asa apare pe rubinian.com).

In cazul in care codul 5520 necesita certificare de la turism, codul 7739 este ceea ce imi trebuie?

Va multmesc,
Geo
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 13:44, 22 August 2009
Codul 7739 nu are nicio treaba cu turismul.Se refera la inchirierea de masini si echipamente utilizate in general drept mijloace de productie, fara operatori.
Cred ca 5520 este ceea ce va trebuie.
Aceasta clasa include:asigurarea cazarii de scurta durata, de obicei zilnica sau saptamanala, pentru vizitatori, in locuinte separate, (independente), constand in camere complet mobilate, sau spatii pentru servirea mesei si dormit, cu facilitati pentru gatit sau bucatarii complet echipate Aceste servicii se asigura in apartamente sau cladiri multilocuinta independente, cu mai multe etaje, sau complexuri de cladiri, in cabane, case taranesti si casute. Uneori se asigura si servicii complementare de minim nivel
Nu stiu daca acest cod are nevoie de autorizare din partea MT ca cele de la 5510, dar cu siguranta trebuie sa indeplineasca standardele sanitare
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 August 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 5520 Ionel_Popovici Ionel_Popovici Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Va rog niste sfaturi alina240 alina240 Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii. In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte. As dori sa ... (vezi toată discuția)