avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Avans leasing operational
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Avans leasing operational

Buna ziua,

Am un contract de leasing operational, cu o clauza de plata a unei sume de 10% in avans dupa care de la PIF se vor factura rate egale.

S-au platit cei 10% si s-a emis factura pentru "Leasing special payment".

De la firma de leasing mi se spune ca suma face parte din contract si trebuie tratata ca un avans normal.

Contractul de leasing operational nu ar trebui sa aiba avans, dar asta are.

Factura pe cei 10% o consider tot cheltuiala in cadrul contractului, la fel cum procedez si cu celelalte rate?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Problema leasing alincons alincons Buna ziua. Am incheiat un contract de inchiriere ( asa se numeste, nu contract de leasing ) pentru o masina, in 2009. Sunt in imposibilitatea de a mai ... (vezi toată discuția)
Returnare masina luata in leasing cactusul cactusul Ce inregistrari contabile sa fac pentru o masina care se returneaza societatii de leasing in conditiile in care in balanta nu apare contul 167? Contabila de ... (vezi toată discuția)
Tva la leasing (m. o. nr. 384 / 07.06.2012) cdcd cdcd Buna ziua, Daca am un leasing financiar din 15.05.2012, factura de avans (jumatate din valoarea masinii) tot cu 15.05.2012, TVA-ul aferent este deductibil in ... (vezi toată discuția)