avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical pentru ingrijirea copilului operat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical pentru ingrijirea copilului operat

Buna ziua.
Saptamana viitoare urmeaza sa imi internez in spital baiatul care va suferi o interventie chirurgicala la cap .
Intrebarea mea este daca voi putea beneficia de concediu medical pentru ingrijirea copilului avand in vedere ca baiatul meu are 11 ani.
Pun aceasta intrebare deoarece stiam ca mama poate primi concediu medical de ingrijire a copilului bolnav doar pana la varsta de 7 ani .
Multumesc anticipat pentru raspunsuri .
Cel mai recent răspuns: ContSters400311 , utilizator 13:02, 10 August 2016
1. Din pacate legea nu prevede concediu medical pentru ingrijire copil mai mare de 7 ani.

2. Ati putea sa solicitati concediu de odihna sau chiar concediu fara plata pe perioada respectiva (sau sa va luati pentru dvs. un concediu medical, daca este cazul).
Singura exceptie prevazuta de lege este cazul copilului cu handicap, pentru afectiunile intercurente ce pot aparea,caz in care se poate acorda acest tip de concediu pana la implinirea varstei de 18 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)